Jači nokti i sjajnija kosa: Prevenirajte opadanje kose na vrlo jednostavan način

Jači nokti i sjajnija kosa: Prevenirajte opadanje kose na vrlo jednostavan način
Foto: Promo

KOSA, nokti i koža su vrlo često vanjski pokazatelji našeg unutarnjeg stanja. Također, njihovo zdravlje djeluje na naše samopouzdanje, zato je bitno da bude najbolje moguće.

Svakodnevno ispadanje kose nakon pranja ili tuširanja je normalna pojava, ali kada nam s glave počnu ispadati cijeli pramenovi kose, stvar postaje ozbiljna. Preventiva je u tom slučaju od velike važnosti, a pravilna prehrana, masaža glave i bolja njega kose svakako pomažu. Također, u segmentu dodataka prehrani, kao dobra opcija se javlja ulje crnog kima. Crni kim je biljka podrijetlom iz zapadnih dijelova Azije, a njegova stabljika može dosegnuti visinu i od 40 centimetara. U ulju crnog kima dominiraju esencijalna linolna masna kiselina s prosječnih 50% i oleinska masna kiselina s oko 20%.Ulje crnog kima pozitivno djeluje na zdravlje noktiju, kose i kože, a pomaže i kod psorijaze. Hrani suhu kožu te regenerira oštećene stanice kože. Ulje je i prirodni antihistaminik što znači da je dobro kod smanjivanja simptoma alergija, a zbog visokog sadržaja nezasićenih masnih kiselina vraća ravnotežu lipidima i sprječava upalne procese u krvnim žilama te tako povoljno djeluje na kolesterol.

Sve biljne suplemente i dodatke prehrani najbolje je uzimati preventivno. Ako određeno stanje već nastupi, isti mogu pomoći u olakšavanju simptoma. Također, važno je pripaziti da kupujete proizvod poznate marke koja se nalazi na europskoj listi odobrenih sastojaka kako biste bili sigurni da se radi o kvalitetnom i učinkovitom sastojku te pripravke koji sadrže samo one sastojke čija je djelotvornost klinički dokazana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara