Kako pravilno hidratizirati masnu kožu i postići ten iz snova

Kako pravilno hidratizirati masnu kožu i postići ten iz snova
Foto: Instagram

AKO ste negdje čule da masnu kožu nije potrebno mazati kremom, zanemarite to u potpunosti. 

Naime, masna koža bez potrebne hidratacije počinje proizvoditi velike količine sebuma kako bi zaštitila površinski sloj od vanjskih utjecaja i postaje još masnija.

No ako spadate u skupinu ljudi s masnom kožom onda znate koliko je teško pronaći odgovarajuću kremu koja vam neće dodatno zamastiti lice i učiniti pore još vidljivijima. 

Ono što je vrlo bitno je način na koji čistite lice. Masna koža zahtijeva dubinsko čišćenje pilingom i maskama nekoliko puta tjedno, a na svakodnevnoj bazi nikako ne biste smjele preskočiti odstranjivač šminke te gel ili pjenu za umivanje. 

Ako niste ljubiteljica mehaničkog pilinga, nećete pogriješiti ni ako se odlučite za kemijski piling s kiselinama koji će pospješiti regulaciju sebuma. 

Ono što je također izuzetno bitno za hidrataciju masne kože je korištenje tonika ujutro i navečer koji je vrlo bitan faktor za reguliranje sebuma i završno odstranjivanje nečistoća s kože. 

Kada na red dođe krema, najbolje bi bilo da se radi o kremi na bazi vode koja uz to sadrži glicerin koji je ključan za reguliranje masnoća i sebuma. 

Za područje oko očiju birajte nešto hranjiviju kremu koja ne sadrži ulja, ali ima gušću teksturu od one koju koristite za lice i vrat. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara