Muškarci se zaljubljuju u žene koje sliče njihovim majkama, tvrdi istraživanje

Muškarci se zaljubljuju u žene koje sliče njihovim majkama, tvrdi istraživanje
Foto: Instagram

PREMA istraživanju američkog online dejting servisa eHarmony, čak 64 posto muškaraca je u vezi sa ženama koje dijele značajan broj osobina s njihovim majkama. Istraživanje je temeljeno na testu osobnosti koji se bavi psihološkom procjenom muškaraca, njihovih partnerica i njihovih majki. Uspoređeno je čak 18 ključnih osobina majki i partnerica kako bi se otkrilo u kolikoj su mjeri one slične.

Pokazalo se kako su neke od osobina koje muškarci najviše cijene razina tolerancije, odnosno poštovanje i vrednovanje tuđih mišljenja bez obzira na razlike, a odmah nakon toga slijedi važnost monogamije te spremnost da se osjeća suosjećanje prema drugima.

"Rezultati naše studije osobnosti potpuno su usklađeni s evolucijskom psihologijom. Dobro je poznato da smo skloni migrirati prema ljudima koji dijele slične osobine s nama i, u različitim stupnjevima, nastojimo ponovno uspostaviti naše odnose s roditeljima", objasnila je stručnjakinja za odnose Rachael Lloyd.

"Kako su majke najčešće primarne skrbnice u njihovim životima, ne čudi što ih privlače žene koje imaju slične vrijednosti", zaključila je Lloyd.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara