Najava hit knjige: Kriminalističko remek-djelo izvrsne australske autorice

Najava hit knjige: Kriminalističko remek-djelo izvrsne australske autorice
Foto: Instagram, Promo

AUTORICA Jane Harper istaknula se u posljednje dvije godine kao spisateljica kriminalističkih romana koje rado čitaju i oni kojima to nije omiljen žanr. Razlog tomu je stil u kojem nalazimo natruhe poezije u prozi, ali i vješto vođenje napete radnje. Nadalje, autorica piše o onome što poznaje, a Australija je vrlo egzotična lokacija koja nadahnjuje na istraživanje jer obiluje teško dostupnim područjima. Osim spomenutog tu su i likovi koji iskaču sa stranica romana te se pitate jesu li to izmišljene ili stvarne osobe. A za ljubitelje autoričina opusa, jedna dobra vijest: čini se da je njezina inspiracija neiscrpna, a time i svaka nova priča iznenađujuće svježa pa nema razloga za brigu o recikliranju ideja.

Dosad smo imali prilike pročitati dva romana Harper, oba izvrsna. „Suša“ nas je odvela u krajeve pogođene prirodnom nepogodom, a „Sila prirode“ u prašume Australije. U novom romanu posjetit ćemo još nepristupačnije dijelove dalekog kontinenta.

Uskoro u knjižare stiže i treći roman autorice koji je nazvala „Izgubljeni čovjek“ (engl. “The Lost Man”), a mi vam predstavljamo naslovnicu i opis knjige.

„Tri brata. Jedna smrt. Nijedan odgovor...

U zabačenom dijelu Australije domove najbližih susjeda dijele tri sata vožnje, stotine kilometara vožnje po nemilosrdnoj pustinji. Mjesecima nakon što su se posljednji put vidjeli, braća Nathan i Bub Bright susreću se na ogradi koja odvaja njihove posjede. Mjestu na kojem je pronađeno tijelo trećeg brata - Camerona, srednjeg sina, izabranog da vodi obiteljsko imanje.

No nešto je natjeralo Camerona da se - suprotno svemu što zna o životu u nemogućim uvjetima - sam uputi u pustinju. Razgovori s najbližima polako će otkriti da je Camerona nešto mučilo. A dok obitelj oplakuje, Nathan će se suočiti s tajnama koje bi svi najradije ostavili u prošlosti…

“Izgubljeni čovjek” treći je roman nagrađivane autorice bestselera Jane Harper. Mračnom, uzbudljivom pričom smještenom u veličanstvenom, ali duboko zastrašujućem australskom krajoliku Jane Harper opravdala je status jedne od najboljih autorica krimića našeg doba.“

Majstorska priča vodi čitatelje izravno u srce ogoljenog svijeta, podjednako stranog kao i površina Mjeseca. Tajna Camove smrti mračno je mjesto obiteljske drame čije će razrješenje čitateljima slomiti srce. Autorica na vrhuncu svoje spisateljske snage.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara