Pozdravite se s aknama i problematičnom kožom: Ove kapi vole vašu kožu!

Pozdravite se s aknama i problematičnom kožom: Ove kapi vole vašu kožu!
Foto: Promo

ZIMI je došao kraj i proljetni umor je već na pomolu, a promjena godišnjih doba često zna, negativno, utjecati na vašu kožu. Vrijeme je da joj se znatnije posvetite.

Jeste li znali da vam kapi maslačka u tome mogu pomoći? S gastronomske strane, maslačak je iskoristiv cijeli. Lišće se koristi svježe ili kuhano, sirovi ili osušeni korijen za čaj i rakiju, a svježi sok, sirup, vino i med prave se od njegovih cvjetova koji se kao i lišće mogu pohati. Sa zdravstvene strane, maslačak pozitivno djeluje na više segmenata. Osim pozitivnog djelovanja na kožu (akne, psorijaza, ekcemi, atopijski dermatitis), maslačak se koristi kod čišćenja odnosno drenaže jetre i žuči, problema s pretilosti i celulitom te pomaže kod alergija. Najjednostavniji način osiguranja dovoljne količine njegovih blagotvornih utjecaja jest korištenje kapi maslačka, točnije 20 kapi razrijeđeno u čaši vode. Kapi maslačka rade se od njegovog korijena koji se nalazi duboko u zemlji, a iznimno je bogat vitaminom C i željezom.

Sve biljne suplemente i dodatke prehrani najbolje je uzimati preventivno. Ako određeno stanje već nastupi, isti mogu pomoći u olakšavanju simptoma. Također, važno je pripaziti da kupujete proizvod poznate marke koja se nalazi na europskoj listi odobrenih sastojaka kako biste bili sigurni da se radi o kvalitetnom i učinkovitom sastojku te pripravke koji sadrže samo one sastojke čija je djelotvornost klinički dokazana.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara