Prevara nije glavni razlog: Četiri loše navike zbog kojih pucaju veze

Prevara nije glavni razlog: Četiri loše navike zbog kojih pucaju veze
Foto: 123RF

SVAKA ljubavna veza je drugačija, ali se kroz njih često provlače slični obrasci ponašanja.

Nakon što prođe period "medenog mjeseca", a parovi se počnu osjećati potpuno sigurno, mnogi zaborave činjenicu da se oko partnera i dalje treba truditi. 

Naravno, vaši životi nisu Disneyland i ne morate glumiti nešto što niste, ali svatko od nas se voli osjećati voljenim i željenim. No, nažalost, mnogi zaboravljaju na taj jednostavan savjet te ne čudi što njihove veze nerijetko propadaju zbog jednog od ova 4 razloga:

Nedostatak komunikacije

Svima je jasno da ste umorni od napornog dana na poslu, ali to nije opravdanje da na kavi s partnerom komunicirate isključivo sa svojim mobitelom a njega i njegovu priču potpuno ignorirate. Ni sami ne biste htjeli da vas druga strana ne doživljava dok joj pokušavate ispričati nešto što je vama bitno.

Pojedinci nisu ni svjesni da ignoriraju osobe oko sebe pa ne bi bilo loše upozoriti ih na to.

Nedostatak vremena

Postoje dani kada vam se čini da nemate vremena u miru pojesti i to je potpuno u redu. Svatko od nas je barem jednom doživio takav scenarij. No, ako to nije iznimka nego pravilo - imate problem.

U ovom slučaju ne postoji alternativa. Parovi moraju pronaći vremena jedno za drugo. Nije važno hoće li to biti večera, šetnja, odlazak u kino ili jednostavno zajedničko gledanje omiljene serije dok se izležavate na kauču.

Previsoka očekivanja

Ako vi niste savršeni, ne očekujte ni od drugih da to budu. Dobro je imati kriterije, ali ponekad se dogodi da naši visoki standardi postanu potpuno nerealni.

Partner će možda pristati zbog vas promijeniti neke svoje navike (i budite mu zahvalni na tome), ali nemojte očekivati da od njega možete stvoriti neku potpuno novu osobu. Sigurni smo da ni vi ne biste bili presretni da se vašem partneru odjednom ne sviđa ništa vezano uz vas, a navodno je "zaljubljen preko ušiju" u vas. Hmm, upitna je ta ljubav...

Dosada

Ako mislite da je super što svaku večer, nakon što se cijelog dana niste vidjeli niti čuli, legnete u isti krevet i svu svoju pažnju posvetiti društvenim mrežama - varate se. Umjesto da mu ljubav izražavate označavajući ga na svakoj romantičnoj objavi na Facebooku, radije ga poljubite i zagrlite iz čistog mira.

A ne bi bilo loše ni da se prisjetite svih onih zabavnih stvari koje ste zajedno radili na početku vaše ljubavne priče.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara