Prije nego odlučite ostati prijateljica s bivšim, postavite si ovih pet pitanja

Prije nego odlučite ostati prijateljica s bivšim, postavite si ovih pet pitanja
Foto: Instagram

PREKINUTI jedan vrlo prisan odnos poput romantičnog vrlo je težak čin. 

Nakon nekoliko mjeseci ili godina stvorite naviku i ovisnost o toj osobi koja vas može zavarati da pomislite da su ljubavni osjećaji još uvijek prisutni. No, to je čak u jednu ruku istina. Možda s nekim više ne želite biti u romantičnoj vezi, ali volite ga kao osobu i ne želite ga izgubiti kao dio svog života. 

Tu se javlja pokušaj prijateljstva bivših ljubavi. To je jedan vrlo težak, a po mišljenju mnogih čak uzaludan potez prisilnog socijaliziranja. Stručnjakinja za ljubavne odnose dr. Jenn Mann, otkrila je da sami sebi trebamo postaviti pet pitanja prije nego se upustimo u prijateljstvo s bivšim partnerom. 

Također, ono što Mann napominje je da ni ne pomišljate na instantno prijateljstvo nakon prekida. Važno je da prođe period od barem pola godine u kojem ćete razbistriti glavu i dobro razmisliti o tome kojim putem želite nastaviti dalje. 

To je, tvrdi Mann, jedini način da shvatite možete li zbilja to izvesti na normalan način bez da prolongirate tugu i bol uzrokovane prekidom.

Gajite li još uvijek romantične osjećaje prema bivšem partneru? 

Uglavnom je jedna strana ta koja još uvijek nije preboljela prekinutu ljubav. Ako se za "prijateljski" dogovor s bivšim sređujete, pomno odabirete make-up i frizuru koju je on najviše volio na vama, to je jedan od znakova da se još uvijek nadate da bi se ljubav ponovno mogla rasplamsati. 

Tražite li novu ljubav?

Ako smatrate da ste potpuno preboljeli bivšeg i bacile ste se na traženje novog potencijalnog partnera, bivši dečko kao prijatelj u ovoj bi vam priči mogao biti samo smetnja. Postoji mogućnost da će vas on suptilno ponovno privlačiti sebi bez da vi to odmah primijetite što bi na kraju moglo završiti gore nego nakon prekida. 

Zanima li vas s kim se vaš bivši nalazi?

To što ste mu savjetovale da se kani djevojke koju je upoznao u klubu ne znači da ste dobra, zaštitnički nastrojena prijateljica već da ga ne želite dijeliti s drugom ženom. Ako se uhvatite kako provjeravate s kim je postao prijatelj na društvenim mrežama, preispitajte još jednom svoje osjećaje. 

Smatrate li prijateljstvo utješnom nagradom? 

Ako je to slučaj, odmah vas moramo upozoriti da se u to ne upuštate. Nada da ćete se možda ponovno "spetljati" ako budete provodili dosta vremena skupa mogla bi vas samo jako povrijediti i rastužiti. Posebice ako je on vaše prijateljstvo zbilja shvatio samo kao prijateljstvo. 

Kako biste se osjećale da se on zaljubi u nekog drugog?

Smatrate li da bi mogle opušteno sjediti na kavi s vašim bivšim partnerom i njegovom novom djevojkom, onda vam čestitamo - položile ste test i slobodno se upustite u prijateljstvo s bivšim. No, ako smatrate da bi vas to poprilično povrijedilo i da si ne možete ni zamisliti njega u zagrljaju s drugom djevojkom onda vam savjetujemo da se klonite svog bivšeg u što većem krugu i da se posvetite sebi i zacjeljivanju svojih rana kako ih ne biste samo produbile. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara