Šest navika koje ubrzavaju starenje kože

Šest navika koje ubrzavaju starenje kože
Foto: Instagram

DO ODREĐENOG dana, koji je različit za svaku od nas, nezamislivo nam je da ćemo ikada imati bore, crtice ili mrlje od sunčevih zraka na licu.

S vremenom ipak dolazi do svega navedenog, što je normalno i prirodno, ali većina nas ipak želi znati što napraviti kako bi se proces starenja usporio. 

Ekipa POPsugara stoga je razgovarala s dermatologinjom Debrom Jaliman, koja im je pojasnila koje su to točno stvari koje našoj koži dodaju godine a da mi toga možda i nismo svjesne.

Vaša prehrana

Doktorica je poručila kako konzumacija prevelikih količina šećera može s vremenom imati negativne posljedice za našu kožu.

Previše alkohola

Ako ste dosta vremena ovog ljeta provele ispijajući koktele, možda je vrijeme da razmislite o izboru omiljenog pića na plaži. "Alkohol dehidrira kožu i proširuju krvne žile u koži, zbog čega dolazi do crvenila", rekla je doktorica i poručila kako dehidrirana koža brže stari.

Vaš jastuk

Stanice kože obnavljaju se preko noći pa je stoga važno i na kakvom jastuku spavate. Doktorica je preporučila spavanje na satenskim jastučnicama.

Sunčanje

Ovo biste već trebale znati, ali nikada ne škodi ponoviti informaciju da je korištenje zaštitnog faktora jako važno.

"Šteta od sunčevih zraka je kumulativna. Čak i 10 minuta dnevno tijekom cijelog života može napraviti veliku štetu na koži i značajno je postarati", rekla je doktorica.

Pušenje

Cigarete smanjuju opskrbu kože krvlju što dovodi do stvaranja bora, pojasnila je doktorica Jaliman.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara