Znate li zašto je ova problematična manekenka obrijala glavu?

Znate li zašto je ova problematična manekenka obrijala glavu?

Foto: Splash News, Instagram

OVA je djevojka godinama poznata modnom svijetu.

No niti jedna njezina revija ili naslovnica nije imala takav odjek u javnosti kao ona britanskog Voguea u studenom prošle godine, koja je bila prva pod vodstvom novog glavnog urednika Edwarda Enninfula.

 

A post shared by Adwoa Aboah (@adwoaaboah) on

Manekenka Adwoa Aboah bila je lice koje se smiješilo s naslovnice, a modni i celebrity svijet bili su oduševljeni ovim potezom.

 

A post shared by Adwoa Aboah (@adwoaaboah) on

Kao prvo, Adwoa nije mlada bjelkinja, čime je Edward odmah pokazao kako ne misli šutjeti o takvim problemima u modnom svijetu, a kao drugo, radi se o djevojci problematične prošlosti, čime je Edward pokazao kako želi i podizati svijest o određenim društvenim problemima.

 

A post shared by Adwoa Aboah (@adwoaaboah) on

Adwoa već godinama otvoreno priča o depresiji i bipolarnom poremećaju od kojih je patila te nezadovoljstvu izgledom jer je bila "drugačija" od ostalih djevojčica.

 

A post shared by Adwoa Aboah (@adwoaaboah) on

Odrasla je u bogatoj londonskoj četvrti s dobrostojećim i utjecajnim roditeljima, no unatoč tome, upala je u probleme s drogom sa svega 14 godina, a otkrila je i kako nikada nije imala puno prijatelja, što je dodatno pogoršalo njezino psihičko stanje.


 
S 21 godinom završila je na odvikavanju, no nakon što se vratila kući u London, u listopadu 2015. godine, pokušala se ubiti predoziranjem, a tada je u komi provela puna četiri dana. Danas na takve stvari ne pomišlja, a vrlo je aktivna u radu s udrugama koje pomažu ženama sa sličnim problemima.

Osim što je bila problematična, buntovna manekenka, obrijala je i glavu u znak protesta, kao svojevrsno "j*** se, modni svijete", no njezinim se agentima to svidjelo, a danas je jedno od traženijih lica.Britanski GQ zbog iskrenosti ju je proglasio i "ženom 2017. godine", a manekenka je rado viđena gošća raznih holivudskih događanja.

Tako je jučer Adwoa bila jedna od glavnih uzvanica partyja koji je u New Yorku organizirala jedna poznata linija kozmetike, a zasjala je u crvenoj haljini i visokim crnim štiklama te nas tako podsjetila na svoju životnu priču koja dokazuje da se svaki problem može riješiti, samo treba biti hrabar. Bravo!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara