12-godišnji Ante Tomić zabio 78 koševa za Goricu u jednom danu

12-godišnji Ante Tomić zabio 78 koševa za Goricu u jednom danu
Foto: Cityportal.hr

HRVATSKA ima novo košarkaško čudo i ono nam dolazi iz Gorice. To čudo se zove Ante Tomić, baš kao i njegov imenjak i prezimenjak iz redova slavne Barcelone.

Anti je 12 godina i u jednom danu je zabio 78 koševa, piše City Portal.

"U podne je počela utakmica u Zaprešiću, stvarno mu je išlo, a na kraju su na licu mjesta pregledavali zapisnik i brojali koliko je zabio koševa. Nisu mogli vjerovati kad su vidjeli da je stvarno došao do 57, svi su ostali u šoku", govori Antina majka Snježana, koja podiže Antu i njegova dva brata sa suprugom Zoranom.

"Bio je umoran nakon utakmice, rekao mi je da bi najradije malo otišao leći, odmoriti, ali nije bilo vremena. Utakmica u Vrbovcu, sa starijom generacijom, počinjala je u 15.30 sati, morali smo biti tamo. Po onoj kiši sam napravila valjda 160 kilometara s njim...", govori mama pa nastavlja:

"Mislila sam da neće ni igrati, da ga trener neće stavljati uopće, a tako je i bilo u prvoj četvrtini. Onda je ušao u drugoj, pa opet odmarao cijelu treću, da bi četvrtu opet odigrao cijelu. I zabio je 21 koš za te dvije četvrtine."

Za košarku živi, o NBA-u zna sve, kad je riječ o idolima...

"Kyrie Irving i Derrick Rose, oni su mi najbolji. I, naravno, Dražen Petrović. Gledao sam puno njegovih snimki na YouTubeu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara