Bandić se sprda s Hanžekom: Kugla će se bacati pokraj "njegovih" fontana!

Bandić se sprda s Hanžekom: Kugla će se bacati pokraj "njegovih" fontana!

Foto: Hina

NATJECANJE u bacanju kugle na ovogodišnjem Hanžekovićevom memorijalu održat će se dan prije samog mitinga, 1. rujna, na prostoru pokraj fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice!

Vijest je jutros potvrdio gradonačelnik Milan Bandić, po kojemu su fontane na livadi između dvije široke prometnice već dobile neslužbeno ime, ali u negativnom kontekstu. Podsjetimo, fontane su bile pod istragom DORH-a zbog sumnji u nenamjensko trošenje proračunskih sredstava, a koštale su gotovo 20 milijuna kuna iako se dio građana protivio takvom promašenom projektu. Bandić je na sve poručio kako još nije gotov, već se nove fontane na istom mjestu mogu očekivati do kraja mandata. Kako bi opravdao svoje ulaganje, Bandić je pokušao privući ljude na "spektakl" slušanja zagrebačke filharmonije na livadi oko koje jure automobili i autobusi, i koja je do sada služila kao WC za pse. A sada dovodi i atletiku.

Organizatori Hanžekovićevog memorijala i njihovi pokrovitelji smatraju da će bacanje kugle, koje je redovito jedna od najjačih disciplina na mitingu, ovime dodatno dobiti na atraktivnosti.
 
"Bacanje kugle na prostoru pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice opet stavlja Hanžek uz bok najvećim svjetskim mitinzima. Znate da u Zürichu kuglu bacaju dan uoči mitinga na željezničkom kolodvoru, u Stockholmu na trgu u centru grada, a Zagreb će, eto, 1. rujna ponuditi još atraktivniju lokaciju! U svijet će opet otići slike koje potvrđuju da je Zagreb istinska europska metropola", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Direktorica Hanžekovićevog memorijala Ivana Brkljačić, bivša atletičarka i ime s Bandićeve izborne liste, ističe sportsko i promotivno značenje organiziranja natjecanja u bacanju kugle dan prije mitinga u blizini gradskog središta:

"Hanžek ovime, zapravo, postaje dvodnevni miting! Bacanje kugle održat ćemo 1. rujna u popodnevnim satima pokraj fontana, a dan kasnije na stadionu Mladosti slijedi finale školske Erste Plave lige i ostale discipline 64. Hanžekovićevog memorijala. Drago mi je da će ova uvijek sjajna disciplina sada dobiti još veću pozornost ljubitelja atletike i da će najbolje svjetske bacače kugle, među kojima i naše Mulabegovića, Žunića, Premerua, doći gledati velik broj Zagrepčana i gostiju našeg grada. Osim toga, ovako i Gradu Zagrebu vraćamo dio uloženoga u organizaciju ove najstarije hrvatske sportske priredbe".

Prije nego je "Hanžek" postao još jedno Bandićevo sredstvo u predizbornim kampanjama, bio je to memorijalni miting puno većeg značenja.

> Tko je bio Boris Hanžeković: Atletski prvak preskakao je i zidove Jasenovca, samo od metka nije bio brži


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara