Blanka u finalu Svjetskog prvenstva, Šimić ispala

Foto: Hina

BLANKA VLAŠIĆ plasirala se u finale visa na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici u poljskom Sopotu skokom preko 192 centimetra, dok je Ana Šimić ispala u kvalifikacijama s preskočenih 188 centimetara.

Vlašić, povratnica u vrhunsku atletiku nakon poduže stanke zbog problema s Ahilovom tetivom, ušla je u finale, iako nije preskočila kvalifikacijsku normu od 195 centimetara. Splićanka je iz prvog pokušaja skakala preko 182 i 192 centimetra, triput je rušila 195, ali je kao osma prošla u finale jer do kvalifikacijske norme nije imala nijedno rušenje. Blanka je morala i strepiti, jer su nakon nje ostalo još pet visašica koje su je skokom preko 195 mogle izbaciti iz finale, koje je na rasporedu u subotu u 19,15 sati. Normu od 195 centimetara preskočile su Ruskinja Marija Kučina, koja ima i najbolji ovogodišnji rezultat sa skokom od 201 cm, Poljakinje Kamila Licwinko i Justina Kasprzycka, Španjolka Ruth Bettia, Njemica Marie Jungfleisch, Levern Spencer iz Santa Lucie i Šveđanka Emma Green Tregaro, dok je Belgijanka Nafissatou Thiam, kao i Blanka, ušla u finale s 192 centimetra.

Vlašić je dvostruka svjetska dvoranska prvakinja iz Valencije (2008) i Dohe (2010), a ima i srebro iz Moskve 2006., te broncu s prvenstva 2004. u Budimpešti.

Ana Šimić je ove godine tri puta letjela preko visine od 194 centimetra, ali je u Sopotu zapela u kvalifikacijama na 192 centimetra i u jakoj konkurenciji završila kao 16. Zagrepčanka je loše započela natjecanje, rušila je već na 179, potom je iz prvog pokušaja išla preko 184 centimetra, a nakon dva rušenja, iz trećeg pokušaja je preskočila i 188 centimetara. Nažalost, Šimić je triput rušila na 192 centimetra, te nastavila svoj loši niz u kvalifikacijama velikih međunarodnih natjecanja.

Danas će nastupiti i Andrea Ivančević u 18 sati u kvalifikacijama na 60 metara s preponama, a za nju bi bio veliki uspjeh plasman u polufinale koje je na programu u subotu u 18,10 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara