Blatterov jedini protukandidat: Ovo je tužan dan za nogomet

Blatterov jedini protukandidat: Ovo je tužan dan za nogomet

Foto: Hina

JEDINI protukandidat Seppu Blatteru na skorašnjim izborima za novog predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) jordanski princ Ali Bin Al Hussein komentirao je privođenje dužnosnika FIFA-e zbog sumnji u umiješanost u korupciju.

"Ovo je tužan dan za nogomet. Bio sam šokiran kada sam čuo vijesti o privođenju dužnosnika FIFA-e. Moramo prekinutu krizu koja već duže vrijeme traje u krovnoj nogometnoj organizaciji," kazao je jordanski princ.

Blatterov suparnik smatra kako je vrijeme da FIFA ponovo dobije vodstvo koje prihvaća odgovornost za svoje postupke i koje će štititi interese nacionalnih saveza.

"Vrijeme je da FIFA dobije vodstvo koje će nas prestati sramotiti," poručio je princ Ali Bin Al Hussein.

Švicarska policija je u srijedu ujutro na zahtjev američkih vlasti privela niz visokih dužnosnika FIFA-e u hotelu u Zurichu zbog sumnji u umiješanost u korupciju, a među njima je i dopredsjednik FIFA-e Jeffrey Webb, predsjednik CONCACAF-a i Nogometnog saveza Kajmanskih Otoka, te Urugvajac Eugenio Figueredo, bivši predsjednik CONMEBOL-a.

Među osumnjičenima nije i sam predsjednik FIFA-e, 79-godišnji Švicarac Sepp Blatter, koji se nalazi na čelu krovne svjetske nogometne organizacije od 1998. godine, te je glavni favorit za novi mandat na izborima koji će se održati u petak unatoč posljednjim događajima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara