Čitatelji Indexa: Hrvatski rukomet bez Balića ko´ švedski nogomet bez Ibrahimovića!

Čitatelji Indexa: Hrvatski rukomet bez Balića ko´ švedski nogomet bez Ibrahimovića!

Foto: Drago Sopta/Cropix

SLAVKO GOLUŽA jučer je objavio širi popis igrača koje vodi na pripreme za Svjetsko prvenstvo koje se održava od 11. do 27. siječnja u Španjolskoj, a hrvatska javnost ostala je zatečena Golužinim nepozivanjem Ivana Balića. Pitali smo vas, je li Balić morao biti na popisu za Španjolsku? Dobili smo zanimljive odgovore iz cijele Hrvatske, ali i šire.

Saša iz Osijeka

"Ivano Balić je institucija hrvatskog rukometa i zaslužio je poziv u reprezentaciju. Mislim da Goluža vodi rat protiv Ivana. Osobno mišljenje je da bi Goluža mogao učiti od Balića neke stvari o rukometu, jer greške koje Slavko radi na velikim natjecanjima nas i košta nekih loših rezultata. Npr. očajna predstava protiv Srbije na euru,a za klasu smo ispred njih. Jednostavno Goluža ne dozvoljava da mu netko stane na žulj i to je to. Svatko tko mu se zamjerio ili nešto sugerirao je bio sankcioniran. A teze kako se ide podmlađivati reprezentacija su smiješne. Pa Balić može još puno toga dati reprezentaciji, doduše ne da igra u fazi obrana-napad, ali kao rutiner bi mogao odigrati 30 minuta po utakmici, ipak je najjiskusniji igrač u našoj repki."

Nenad Minić

"Balić definitivno nije više zaslužio igrat u repki. Što je dao, dao je kapa dolje, ali svojim zadnjim nastupima za Zagreb i repku dok je igrao, svojom arogancijom i ravnodušnošću, nema mu mjesta više u svetoj nam izabranoj vrsti. Sad igra u Madridu čisto radi novaca da u ova krizna vremena osigura sebi neku sigurnost. Tu baš i nemre namlatit neku lovu, ali njemu "punog sebe" dosta. Mladi dečki i samo mladi trebaju igrati i uvoditi ih što više."

Tomislav iz Siska

"Nažalost, Balić ide stopama još nekih jakih igrača iz povijesti hrvatskog rukometa. Nažalost, Metličić, Špoljarić i još neki, dobili su još jednog člana ekipe, iako spomenuta dvojica (npr.) bi za svakog normalnog trenera imali mjesta među njih 28 pozvanih. Što god napisali, SP će dati najbolji odgovor."

Fisnik Shabani, 33 godine, Tetovo

"Ivano Balić je Kralj rukometa. Ja smatram da je bolje da ne ide na to svjetsko prvenstvo, imajući u obzir to tko vodi reprezentaciju! Slažem se da je repka svetinja i svatko se treba odazvati na poziv, no izostaviti Balića na širem popisu, ili opravdati se da ne možete naći njegov broj, a znamo koliko je dao Balić za hrvatski rukomet, to mogu samo ljudi kao Gobac i Goluža. Citirat ću jednog vašeg čitatelja, a kaže: Balić je gospodin, a gospoda ne razgovaraju sa smradovima. Uostalom Balić je Profesor u svakom pogledu za ovaj dvojac (rukometnom, intelektualnom ...) Toliko o ovom dvojcu koji sada ima glavnu riječ u ovoj priči zvanoj svjetsko prvenstvo"

Vanja Jovanović, 25 godina, Zaprešić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Hrvatski rukomet bez Balića ko' švedski nogomet bez Ibrahimovića!!! Bolje bi bilo dali nam je potreban "stručnjak" poput Goluže koji jednostavno želi biti prva zvijezda ove repke, a ne shvaća da je tek mali čovjek iza kulisa! Zvijezde su na terenu (u ovom slučaju baš i ne!!)"

Magdalena Bolech

"Ne treba se nikoga moliti, pa tako ni Balića "veličanstvenog". Mogu dečki i bez njega."

Mario Kotlar

"Gledao sam Balića u utakmici Atletica i Barcelone. Nakon toga sam definitivno odlučio ne pozvati ga." - izjava Slavka Goluže o nepozivanju Ivana Balića za svjetsko prvenstvo 2013. u Španjolskoj. Pa kakav si ti Slavko izbornik kada pratiš i gledaš svoje igrače preko TV-a i na temelju toga odlučuješ koga ćeš pozvati, a koga ne. Dobro je reka moj prijatelj Zele: "Da si izbornik reprezentacije u Briškuli ili Trešeti ne možeš na taj način odlučiti 'ko je spreman, a 'ko ne, a kamoli takvu glupost reći u javnosti. Goluža je odavno pokaza kakav je čovik, na prvom mistu podoban, zato i je izbornik, a ne zato što je kvalitetan kao takav"

Matija Salkić, 30 godina, Sisak

"Tog Golužu treba potjerati! A bome i onaj Gobac nije ništa bolji! Balića se mora zvat. To je kao da Francuzi ne zovu Fernandeza ili Španjolci Romera. Da nema Goluže tu bi bili i Metličić, Dominiković, Špoljarić... Ako ne bude Balić sumnjam da ću i pratit prvenstvo."

Vedran Cvitanović 31 godina, Toronto, Kanada

"Ivano Balić odavno ne zaslužuje biti u redovima reprezentacije. Spor je i previše egoistican. Nervira me. Ne znam ni što su ga zadnjih godina pozivali. Vjerojatno na osnovi nekadašnje slave. Važniji je mir u reprezentaciji i rad ovih novih mladih igrača nego da na TV-u gledamo Balićeve grimase i budalaštine"

Božo Zelenika, 20 godina, Široki Brijeg

"Nema sumnje da je on najbolji rukometaš na svijetu ikada, i da nam njegovo iskustvo može pomoći, ali u situacijama kada nam ne ide, lopta tečno ni u gol, Ivano uzme sam i onda forsira, zna izgubiti, neke ključne lopte i tako ponekad gubimo i utakmice. Neka se odmori malo, pa će doći željan igre na Europskom prvenstvu 2014."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara