Gobac: Htjeli smo zvati Balića, ali nam nije htio dati svoj broj

Foto: Drago Sopta / Cropix

NEPOZIVANJE Ivana Balića među kandidate za nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj pokušao je opravdati dopredsjednik HRS-a i najutjecajnija osoba u hrvatskom rukometu Zoran Gobac.

''Ivano se od odlaska u Španjolsku nikome ne javlja. Sinoć smo još jedan put pokušali stupiti u kontakt s njim preko klupskog suigrača Jakova Gojuna, ali mu je Ivano rekao da nikome iz Hrvatske ne daje njegov broj mobitela'', tvrdi Gobac.

"Hrvatski rukometni savez je imao želju da ga pozove. Međutim, zvati igrača do kojeg se ne može, koji se neće javiti je jasna poruka", rekao je Gobac dodavši da bi Balić, da se javio, bio makar na širem popisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je žao što se Ivano nije javio jer mislim da bi sigurno bio u 28, a bi li bio u momčadi, to je stvar izbornika. Međutim, Ivano je bio veliki igrač,  zadužio je hrvatski rukomet i u svakom slučaju će se njemu naći mjesto u hrvatskom rukometu koje mu možda čak više odgovara nego što sada trenutno radi. Ako je spreman za kraj karijere, onda je bolje da je sam napravi. Mislim da ovo nije bio način - dovoditi sve nas u situaciju da moramo na ovakav način reagirati. Nitko nije iznad momčadi niti je kod nas ikada bio", pojašnjava Gobac.

Ipak, HRS se ne misli u budućnosti odreći usluga Ivana Balića ako on bude spreman, zaključio je prvi čovjek hrvatskog rukometa.

"Mislim da nije kraj, ali činjenica jeste da on ovu polusezonu tamo ne igra ništa. On je totalno van forma, nespreman. Ono što je bio na Olimpijskim igrama, dobro pripremljen, to se polako potrošilo. Međutim i takav bi bio sigurno tu poželjan da se vidi je li je ili nije. Nismo očekivali da se neće javiti. To nije prvi put. Nije se ni ovdje javljao, ali nam je bio dostupniji", istaknuo je Gobac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara