Dan kada su se Mamiću isplatila poziranja sa Ciganima i Srbima

Foto: Index

DINAMO kao da je danas stavljen van zakona: Srboljubu Mamiću prijeti "godina dana zatvora" jer je Srbofob Mamić, cimer u njegovom tijelu, najgnjusnije izvrijeđao hrvatskog ministra srpske nacionalnosti.

Odmah zatim, saznali smo kako je Uefa rasističko-piromanskim recidivistima iz Hrvatske odrezala najnoviju u čini se beskrajnom nizu kazni: Igranje pred praznim tribinama Maksimira u skupini Europa Lige i to protiv jedinog atraktivnog protivnika u grupi, PSV-a, zbog "rasizma (skandiranje BBB-a "Mamiću cigane") na utakmici protiv Šerifa, te rasizma i pirotehnike na utakmici protiv bečke Austrije".

Doista, velike i ničim zaslužene kazne sručile su se u samo jedan dan na najuzornije sređen i vođen sportski kolektiv, pardon, "udrugu građana" na prostoru Srednje Europe, čijeg preporoditelja reketari "šaka huligana" i mrzi "Srbin koji je uvreda za hrvatski mozak."

Još više nego u kazni predloženoj u aktualnoj optužnici, licemjerje države koja Mamiću sve dopušta dok životinjski vrijeđa one koji nemaju ministarski imunitet, ogledala se u ekspresnoj reakciji i njegovom pritvaranju prije pola godine, kada je Jovanovića grubo rasistički uvrijedio. Dakako, da je to Mamić uputio nekom običnom hrvatskom Srbinu (jer one srbijanske obožava, bez obzira na njihovu "nesretnu prošlost"), to bi zavrijedilo tek fusnotu u medijima, dok bi se Mamić u kaznenom smislu izvukao kao i uvijek - nekažnjeno. Ali, uvrijedio je ministra koji "ima krvna zrnca u sebi koja pretežu na ono što mrzi sve hrvatsko" i u tome je bio jedini problem.

Na suđenju će Mamić kao vjerodajnice svog srboljublja predočiti opsežnu dokumentaciju i dokaze obožavanja njegovog lika i djela preko Dunava i Drine, jer Beograd ga dočekuje kao nekad Hailea Selasija, dok mu Marakana skandira srdačnije nego Putinu i recite mi molim Vas gospođo sutkinjo, kako takav čovjek može mrziti Srbe?!

Pred takvim argumentima ustuknuti će sud i tužiteljstvo, pa tipujemo da će po pravorijeku Mamić ostati i bez alternativne kazne, društveno korisnog rada, odnosno guljenja krumpira u pučkoj kuhinji ili mijenjanja kahlica u staračkom domu. Napominjemo kako ovo nije "prejudiciranje sudske presude" ni "udar na neovisnost sudstva", nego prognoza utemeljena na dosadašnjem odnosu države prema Mamiću.

Što se tiče Uefine oštre kazne za par birtijaških uvreda namijenjenih Mamiću s tribina Maksimira, prije nego što je policija efikasno i brzo rastjerala nikad malobrojnije Dinamove navijače koji su ih izvikivali, dogodilo se ono što smo predvidjeli prije dva mjeseca, neposredno nakon utakmice Dinamo - Sheriff:

"Mamić je izvojevao dvije pobjede: Njegova "slučajna" saveznica Uefa, nakon ubrzanog tečaja iz "stvarnog" značenja hrvatskih poštapaličnih vulgarizama "peder" i "cigan", sada mora i dalje odigrati u skladu sa svojim "principima" i paragrafima, te Dinamu odrezati još žešću kaznu, što će također biti voda na Mamićev mlin. Jer "istinitom" će se pokazati barem jedna od njegovih svježih poslanica, kako je Dinamo talac huligana zbog kojeg ga kažnjavaju."

Mamićev Dinamo ionako nikog ne zanima, a očajnom posjetom na kontinentalnim utakmicama u milijunskom gradu, sramoti se gotovo isto kao i mizernim predstavama koje tamo pokazuje na terenu.

Ovako, igranje na potpuno praznom Maksimiru, kojim će možda već ove jeseni po četvrti put opet odjekivati samo Jurčićevo urlanje, biti će prava kulisa za ono što ovaj Dinamo je: Poligon za prodaju igrača, bez navijača, u kojem pažnju javnosti može pobuditi tek Mamićev performans, poput onog ciganskog, kada su mu sekundirali prijatelji koji za njega bilježe "rasistička" skandiranja publike na Maksimiru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara