FIFA upozorava: Hrvatsku i Brazil gledat će milijarde, ne smije biti greške!

Foto: Guliver Image/Getty Images

FIFA je nezadovoljna generalnom probom otvaranja Svjetskog prvenstva u Brazilu na Areni Corinthians u Sao Paulu. Međunarodna nogometna federacija naredila je organizatorima SP-a da prije utakmice Brazil - Hrvatska, koja 12. lipnja otvara turnir, organiziraju još jednu test-utakmicu.

Stadion u Sao Paolu, popularni 'Itaquerao', otvoren je u ponedjeljak utakmicom između Corinthiansa i Figueirensea, no generalnu probu obilježio je niz propusta, o čemu smo već pisali. 

Novinari tvrde kako za vrijeme utakmice nije bilo moguće uspostaviti mobilni poziv, a fotografi su se žalili da je 3G mreža bila potpuno zagušena. U unutrašnjosti stadiona wi-fi nije bio u funkciji. Dio stadiona nije bio u funkciji jer to nisu dozvolile službe za zaštitu od požara, a još uvijek nije postavljeno oko 20.000 sjedalica. Na pojedinim tribinama su bile skele, a VIP prostori nisu bili u funkciji. Oko stadiona je bio potpuni mrak jer ulična rasvjeta još nije riješena. Nije bilo niti detektora za metal, a nekoliko liftova je ostalo bez struje.

Krov stadiona bit će gotov tek nakon SP-a

Sasvim sigurno krov stadiona neće biti gotov na vrijeme. Kompanija Odebrecht koja izvodi radove je objavila kako će dio krova biti završen tek nakon SP-a. Kako više nema dovoljno vremena za postavljanje posebnih staklenih ploča, koje su trebale biti dodatne na krovnu konstrukciju, radovi na krovu su prekinuti i bit će nastavljeni tek sredinom srpnja.

Zanimljivo, domaćini su bili zadovoljni kako je proteklo otvaranje, no u FIFA-i su izrazili zabrinutost.

Valcke: Sve mora proći bez greške

"Stadion u Sao Paulu nije 100 posto završen zbog čega želimo još jedan test. Otvaranje svjetskog prvenstva pratit će milijarde gledatelja i sve mora proći bez greške",rekao je glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke koji je stigao u Brazil u posljednju inspekciju.

Po svemu sudeći novi test bit će 29. svibnja kada će snage odmjeriti Corinthians i Cruzeiro.

Na Areni Corinthians osim ogleda Brazila i Hrvatske igrat će se i utakmice Urugvaj - Engleska (skupina D), Nizozemska - Čile (skupina B), Južna Koreja - Belgija (skupina H), te jedan susret osmine finala i jedno polufinale.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara