Gips: Ivica može voziti sa 70 posto svojih mogućnosti i takav može biti plasman

Foto: Damir Krajač / Cropix

SLJEME je sinoć dobilo najmlađu Snježnu kraljicu! 17-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin na dominantan je način stigla do svoje druge pobjede u Svjetskom kupu. Imala je najbrže vrijeme prve i druge vožnje te tako preuzela vodstvo u ukupnom poretku slalomašica. Već su krenule i usporedbe Amerikanke s našom Janicom Kostelić, koja baš danas slavi 31. rođendan.

> Legendo, sretan ti rođendan!

Najmlađa Snježna kraljica: Želim biti kao Janica Kostelić i osvojiti sve!

Pogledajte najbolje kadrove sa Sljemena

Usporedbe s Janicom na svoj je, osebujan način komentirao Ante Kostelić. 

"Podsjeća me utoliko na Janicu zato što se dosta originalno skija. Nije ona skijašica iz inkubatora", ističe Kostelić.

"Kad nema Janice, mediji su pritisnuli Tinu Maze"

Gips je prokomentirao i ispadanje glavne favoritkinje Slovenke Tine Maze.

"Nije izdržala taj pritisak. Nije bilo zgodno. Čak su je i naši novinari na kraju pritisnuli. Zapravo, kad nemaju Janicu, onda su nju pritisnuli, tako da je ona dosta posustala pod tim pritiskom. Ona je samo htjela nešto više nego što bi i mogla", smatra tata Kostelić.

Spomenuti pritisak, nakon dugo vremena, nije na Ivici Kosteliću, koji prvi put dolazi na Sljeme bez uloge favorita.

"Nisam osjećao baš neki pritisak niti prošlih godina. Ivica je tu zapravo imao odlične rezultate. Samo je jedanput izašao van, a ostalo je bio stalno na postolju. Ali teško je da svaki put budeš na postolju", kaže nam Gips.

"Ivica ne može previše jer ga smeta koljeno. Na operaciju će nakon sezone"

A koga stari skijaški lisac vidi među favoritima u sutrašnjem, muškom slalomu?

"Favorita ima više. To su Hirscher, Myhrer, Neureuther, uvijek može još netko iznenaditi. Možda će Razzoli biti dobar, njemu nekako Sljeme odgovara", istaknuo je Kostelić.

Ivicu i dalje muči desno koljeno, pa Gips nije preveliki optimist oko rezultata svog sina.

"Ne znam, mislim da ne može previše jer smeta ga koljeno koje ga boli. Možda može voziti sa 70 posto svojih mogućnosti i takav može biti i plasman", naglašava Gips.

Zahvat na problematičnom, desnom koljenu, izgleda, bit će odgođen do kraja sezone.

"Da, ne može se nikako. Poslije ćemo vjerojatno napraviti rekonstrukciju koljena. Mi bi izgurali sezonu zato da ne izgubimo brojeve. To nam je sada zadatak", poručuje Gips.

"Snježna kraljica dovedena do savršenstva"

Za kraj, Kostelić senior nije zaboravio istaknuti ponos zbog odlične organizacije devetog izdanja sljemenske utrke Svjetskog kupa. ''Snježna kraljica dovedena je do savršenstva'', ustvrdio je Gips.

"Priredba je fantastična, svemirska i strašna. To je takav nivo, nedostižan. Na nedostižnom nivou je napravljena utrka. Staza je bila odlična, sve je perfektno, napravljeno do perfekcije", zaključuje Ante Kostelić.

Večeras će na glavnom zagrebačkom trgu biti održan ždrijeb muškog slaloma. Prva vožnja je sutra u 10 i 45, a druga u 14 sati.

Utrka skijaških legendi na kojoj će nastupiti Janica Kostelić, Nika Fleiss, Ana Jelušić, ali i strane zvijezde poput Alberta Tombe, Marca Girardellija, Bojana Križaja i Jure Košira održat će se od 17 sati i 30 minuta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara