Hajduku 200 tisuća kuna kazne za baklje na Kantridi, Rijeka plaća upola manje!

Foto: Hina

DISCIPLINSKI sudac HNS-a za Prvi HNL Krešimir Vlajčević nakon provedenog disciplinskog postupka donio je odluke o kaznama zbog nereda i bakljade Armade i Torcide na "jadranskom derbiju" na Kantridi proteklog vikenda. 

Ono što posebno upada u oči je čak dvostruko teža kazna Hajduku, koji iako nije bio organizator utakmice snosi teže posljedice zbog Torcidinog bacanja baklji na drugu tribinu. Ipak, zanemarena je pritom odgovornost domaćih navijača koji su navodno kamenjem prvi izazvali Splićane na pakleni okršaj, kao i činjenica da je domaćin kao organizator utakmice morao osigurati sigurne uvjete za odigravanje utakmice, no to nisu ispunili ni kod pretresa navijača pred utakmicu ni kod držanja reda na tribinama (Armada se slobodno kretala s tribine na tribinu).

"Prema članku 67. Disciplinskog pravilnika HNS-a zbog težine nereda kaznio je HNK Rijeka novčanom kaznom u iznosu od 100.000 kuna, a HNK Hajduk maksimalnom novčanom kaznom u iznosu od 200.000 kuna.

U obrazloženju odluke disciplinski sudac posebno je istaknuo da se bez obzira na propuste domaćina koji su se dogodili u provedbi organizacije utakmice, ne može opravdati postupanje gostujućih navijača i napad bakljama na gledatelje koji je bio takvog intenziteta i bezobzirnosti da je prava sreća da nije bilo još težih posljedica. Također, klubovi su upozoreni da će se u slučaju ponovne upotrebe pirotehnike na slijedećim utakmicama, primijeniti teža vrsta kazne odnosno kazna igranja utakmica na svom igralištu bez prisutnosti gledatelja", izvijestio je HNS.

NK Zadar kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna, a GNK Dinamo u iznosu od 10.000 kuna zbog ubacivanja nekoliko baklji od strane navijačke skupine BBB u teren za igru na utakmici Zadar-Dinamo.

Odluke će biti konačne nakon isteka roka od 8 dana u kojem klubovi mogu podnijeti žalbe Komisiji za žalbe Prve HNL.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara