Hodgson najavio zlato u Brazilu: Engleska može postati svjetski prvak!

Foto: AFP

ENGLESKI izbornik Roy Hodgson vjeruje kako je Chelseajev trijumf u Ligi prvaka znak da Engleska ima dovoljno snage te da je zato među najvećim favoritima na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Dobro, mnogi će reći da nismo favoriti i da Engleska nema šanse za osvajanje zlata u Brazilu. Ali, mislim da smo do sada svi mogli naučiti kako je u nogometu sve moguće", rekao je Hodgson za BBC, a prenosi Goal.com.

"Evo, na primjer, Chelsea nije bio među glavnim favoritima za osvajanje Lige prvaka. Oni su pobijedili Barcelonu i Bayern, dva europska giganta, a to nitko nije predviđao. Stoga, sve je moguće", smatra Hodgson.

"Engleska ima dovoljno mladih igrača za reprezentaciju"

Engleska javnost, doduše, smatra kako Hodgson uskoro neće imati dovoljno igrača za reprezentaciju, budući da stranci "guše" domaće igrače u Premiershipu.

"Znam da veliki broj stranaca igra u Premiershipu, ali to ne znači da mi nemamo dovoljno kvalitetnih igrača koji će igrati za Englesku. Manchester United je imao sedmoricu Engleza u prvoj postavi na prošloj utakmici, a klub je trenutačno vodeća momčad u prvenstvu. Problem je u tome što javnost traži veoma puno od tih mladića, a ako ne ispune očekivanja onda ih se napada i više se ne vjeruje u njih. Dajte malo vjere u naše mladiće", rekao je Hodgson.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara