Indexovi sportski izbori 2014.: Tko su vaši heroji i antiheroji godine?

Grafika: Index

IZBORI su opet u modi, ali ovdje nećete birati fikusa ili sobnu jelu koji će idućih pet godina pozirati na Pantovčaku, nego najbolje i najgore u godini iznimno bogatoj sportskim događajima.

Kao i svaka parna godina, tako je i 2014. obilovala velikim natjecanjima koja se cirkularno organiziraju svake dvije ili četiri godine:

Počela je EP-om u rukometu za muškarce u Danskoj, nastavila se Zimskim Olimpijskim Igrama u Sočiju, a vrhunac je bio nogometno SP u Brazilu.

Slijedilo je EP u vaterpolu, kraj ljeta također je donio Svjetsko prvenstvo u globalno popularnom sportu - košarci, a igralo se u Španjolskoj.

Naravno, uz velika natjecanja koja gledamo svakih nekoliko godina, 2014. je donijela i ona što gledamo svake godine, a kraj je u Hrvatskoj bio posebno turbulentan.

Sport i sportska borilišta, točnije nemogućnost ulaska navijača na njih, pokrenuli su događaje koji nadilaze "sportske okvire".

Za razliku od prošle godine, kada smo pitanje formulirali u skladu s tada "popularnim" referendumom, ove godine referiramo se na događaj koji nije sportski, ali sa sportom itekako ima veze.

Pokazuje nam to kampanja za predsjedničke izbore, gdje su spomenuta događanja iz sporta postala goruće pitanje.

Mi vam postavljamo dva:

Tko je vaš heroj sportske 2014.?

Tko je vaš antiheroj sportske 2014.?

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara