Ispad u Rijeci: Šuker je iz kafića ponizio predsjednika države i zabranio Jovanoviću da dijeli medalje!

Ispad u Rijeci: Šuker je iz kafića ponizio predsjednika države i zabranio Jovanoviću da dijeli medalje!

Foto: Hina 

"JEDNIM ružnim rječnikom, održao mi je predavanje pred stotinu ljudi u kafiću. Napaljeno je rekao da ministar Jovanović, dok je on na čelu saveza, nikada neće dijeliti medalje. Očito je zadovoljio želju velikog šefa", Indexu je Petar Skansi posvjedočio o bizarnom događaju na Kantridi.

Rijeka je slavila, a Davor Šuker, predsjednik HNS-a napravio je scenu. Ponizio je državnu delegaciju na svečanosti finala Kupa i zabranio izaslaniku predsjednika, ministru Željku Jovanoviću, da dodijeli medalje pobjednicima.

"Rekao mu samo da ću ministru prenijeti poruku. Otišao sam. Ja zapravo nisam ni mogao ništa reći", govori Skansi o uvertiri koja se odigrala u popularnom kafiću na stadionu Rijeke.

Prvi čovjek hrvatskog nogometa očito je prekasno doznao za protokol, no pod svaku je cijenu odlučio spriječiti Jovanovića da dijeli medalje u svom gradu. Jovanović je to trebao napraviti kao izaslanik predsjednika, no Indexu je još jučer potvrdio da odlukom HNS-a nije bio dio svečanosti. Nije, međutim, spomenuo okolnosti u kojima je do toga došlo. 

Davor Šuker pokazao je može biti jači od vlasti, čak i iz kafića. Vlast mu to labavo i dopušta. Ministar Jovanović o ovom incidentu nije htio niti govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa mi neće ovi dan pokvarit'. kao u onoj pjesmi. Priča je Rijeka, a ne sitne duše malih ljudi".

Glasa naravno nema ni iz predsjedničkog ureda. Šuker svoju funkciju koristi da radi upravo ono što poželi. Bilo kada i bilo gdje.

Prije će medalje dijeliti crni cigan?! 

"Rekao je da taj Jovanović nikada ništa nije napravio za nogomet. Dok sam ja na čelu saveza, nastavio, taj neće dijeliti ništa. Mi smo bili delegacija predsjednika RH, a Šuker preuzima na sebe odluku da sudi tko je dostojan a tko ne. Podsjećam da je ministar Jovanović podržao Šukera, no predsjednik očito mora udovoljiti svom šefu, ne znam što bi drugo ovo bilo. On je predsjednika države udaljio s proslave, da je bio u svojoj kući, izbacio bi ga na glavu. Ono je ćuška predsjedniku", priča nam Skansi.

Jeste li čuli da je Šuker upotrijebio riječi "prije će medalje uručiti crni cigan", kao što to kažu neki svjedoci?

"Ne mogu to potvrditi. Bio je to vodopad riječi, vikao je u prepunom kafiću. Sve mi je to bilo jako antipatično, ja nisam ni pokušao razgovarati. Nisam ni mogao. Pitao sam ga je li završio i rekao da ću prenijeti poruku", popustljivo će Skansi. Upit smo poslali i HNS-u, iako savez nema običaj govoriti o ime predsjednika, koji baš ne trpi razgovor s medijima. U ovom začaranom krugu, bilo bi osvježenje čuti i mišljenje Davora Miškovića, predsjednika Rijeke. 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara