Jovanović dobio podršku baze: Riječki olimpijci zabrinuti za svoj dio financijskog kolača

Jovanović dobio podršku baze: Riječki olimpijci zabrinuti za svoj dio financijskog kolača

Foto: Hina

NAKON splitskog, podršku ministru Željku Jovanoviću u uvođenju reda u Hrvatski olimpijski odbor dao je i riječki klub olimpijaca.

Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

Klub riječkih olimpijaca, sukladno odluci donesenoj na sjednici Izvršnog odbora dana 04.11.2013. godine, izražava podršku inicijativama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, usmjerenima na rješavanje nepravilnosti i nezakonitosti u funkcioniranju sustava sporta te sukladno tome i na ukazivanje mogućih nepravilnosti u financijskom poslovanju Hrvatskog olimpijskog odbora.

Klub riječkih olimpijaca, uzimajući u obzir rezultate nalaza državnih institucija (Zapisnici Ministarstva financija RH i Sportske inspekcije), koji ukazuju na moguće nepravilnosti i nejasnoće oko financijskog poslovanja Hrvatskog olimpijskog odbora, s pravom dijeli zabrinutost za trenutno funkcioniranje i dugoročni opstanak hrvatskog sporta.

Ovaj dopis Kluba riječkih olimpijaca ima samo jednu svrhu, a to je kontinuitet djelovanja sporta. Stoga ova situacija ne smije prekinuti cjelokupne aktivnosti sporta jer je to u ovom trenutku pogubno za sportaše i sam sport. Budući da je 2013. olimpijska godina, apeliramo na Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH i Hrvatski olimpijski odbor da sukladno programima kontinuirano nastavi financiranje sustava sporta u Hrvatskoj, kako bi sportski savezi, sportaši i olimpijci mogli nesmetano raditi svoj posao – promociju Republike Hrvatske u zemlji i svijetu. Stoga pozivamo navedene institucije na što hitnije donošenje konkretnih rješenja!

S poštovanjem,

Članovi Izvršnog odbora Kluba
Samir Barać, v.r.
Snježana Pejčić, v.r.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Damir Glavan, v.r.
Marko Strahija, v.r.
Zdravko Kovačić, v.r.
Alvaro Načinović, v.r.
Marin Lovrović, v.r.
Patricija Daničić, v.r.
Maja Kezele, v.r.

Predsjednik Kluba riječkih olimpijaca
Aramis Naglić M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara