Kek: Presretan smo što smo digli tisuće navijača na noge

Kek: Presretan smo što smo digli tisuće navijača na noge

Foto: Hina

U SRIJEDU od 18 sati Dinamo i Rijeka će na Maksimiru igrati prvi dio završne bitke za Hrvatski nogometni kup. Finalni susret privući će u Zagreb oko tri tisuće navijača gostiju, što će samo dodatno povećati ionako veliku želju kod momčadi s Kvarnera.

"Sezona nikako ne može biti loša ako se na njenom kraju boriš za trofej. A i samo finale se igra zato da bi se pobijedilo. Iako smo mi svjesni činjenice da nismo dobro izgledali, da Dinamo sjajno izgleda u posljednje vrijeme i da imaju dobru atmosferu u svlačionici. Oni su definitivno favoriti", rekao je u najavi ovog susreta Matjaž Kek, nakon što je Rijeka pobjedom Istre 1961 na Poljudu definitivno osigurala drugu poziciju u HNL-u.

"Finale je nagrada svima"

Ispunjen je tako neki realni cilj uoči početka sezone, osiguran je plasman u Europu, no naravno da se Riječani ne žele zadovoljiti samo s tim. "Velika je privilegija za igrače, za nas uz igralište ali prije svega za navijače, igrati finale Kupa. To je nagrada svima njima. Onima koji su nas bodrili od prvog treninga i priprema, preko Prestatyna pa do svih tih velikih utakmica ove sezone", nastavio je slovenski strateg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam presretan kad Rijeka može dići na noge par tisuća navijača da krenu na put i dođu nas bodriti u Zagreb. To je veliki privilegij, ali i velika obveza. I moja poruka igračima je - dajte na igralištu samo ono što znate i što možete i što ste već puno puta pokazali. Onda ćemo podvući crtu", jasan je Kek pred prvi susret finala Kupa, u kojem se nada da će izbjeći ishod poput onog na posljednjem maksimirskom gostovanju (0:4).

"Nećemo nikad bježati od kritika koje su dobronamjerne, koje nam ne daju da budemo bahati i prepotentni. Nogomet ide silno naprijed, moramo biti bolji u svakoj utakmici i dati sve od sebe."

Protiv Dinama bez stoperskog para i Maleša

Određeni problem Riječani će imati u vodu izostanka nekolicine vrlo bitnih igrača u ranijem dijelu sezone, pogotovo je načet obrambeni red momčadi. "Maleš, Marić i Knežević trojac je to koji je puno dao ove sezone, ali nam neće moći pomoći. Mitrović se vraća nakon odrađene kazne zbog crvenog kartona iako je je Leovac odradio odličnu stopersku utakmice, pa se konkurencija u zadnjoj linija pojačava", informirao je Kek javnost o onima kod kojih se zna jesu li ili nisu spremni za nastup.

Postoji ih još nekoliko koji su donekle upitni, no očekuje se da će svi biti "zakrpani" za srijedu: "Kvržić, Kramarić i Bertoša trenirali su pod posebnim programom, a upitan je i nastup Anasa Sharbinija, koji je dugo bez utakmice."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara