Kramarić, miljenik Boysa i Armade: "Ne zanima me Mamić jer me u životu zanima nogomet"

Foto: Hina

"ZABIJAM kao što napadač i mora zabiti", uvijek nam sličnim riječima Andrej Kramarić opisuje lakoću kojom rješava utakmice, poput one protiv Hajduka kojem je bez previše respekta na Kantridi zabio hat trick. Golovi su Kramariću bili jedini izbor u karijeri. Najveći Dinamov napadački talent još od Cice Kranjčara samo je golovima mogao dokazati da nije slučajno zamjena izvjesnom Sylvestreu i da tovari u Lokomotivi iako je sam zabio više golova nego svi tadašnji napadači Dinama  zajedno. Sjetit ćemo se i da je izbornik mlade reprezentacije Ivica Grnja otvoreno rekao da Tičinović i Vukušić nisu slučajno u momčadi ispred ubojitijeg Kramarića, a naravno da ni Zoran Mamić jednog popodneva u Koprivnici, kada je sve i puklo, nije slučajno inzistirao da umjesto njega u prvu postavu u zadnji tren upada Fatos Beqiraj. Kramarić je, jasno, bio žrtva sustava s krilima.

Iako je već govorio o svim "slučajnostima" koje su ga eliminirale iz Dinama, od kojih je jedna i famozni Mamićev ugovor koji je odbio potpisati, Kramarić je ponešto ostao i dužan. Najviše onim navijačima Dinama koji danas gledaju njegove golove za Rijeku. Mrežom se danas šire Kramarićeve slike u dresu Dinama jer ga se prepoznaje kao simbol otpora.

"Što bih ja danas mogao nego se zahvaliti tim navijačima. Hvala im za podršku, ja ću i dalje nastaviti biti što bolji radi njih"

> Zdravko Mamić: Kramarić bi bio još bolji da nije bio nestrpljiv i da je ostao u Dinamu

> Šesti igrač s hat-trickom protiv Hajduka: "Nije moglo ljepše"

 
Čemu duguješ toliko uvažavanje navijača u Zagrebu?

"Teško mi je o tome govoriti jer sam sve te ružne dane iz Dinama odlučio zamijeniti ljepšim trenucima. Drago mi je da sam dobio toliku podršku Boysa, ali ne mogu govoriti u njihovo ime. Sretan sam, jer godinama se trudim igrati nogomet i drago mi je da danas u tome imam podršku"

Jeste li je imali i u Dinamu, kao što je danas rekao Zdravko Mamić?

"U Dinamu sam praktički od rođenja, prošao sam sve mlade uzraste, ostavio sam iza sebe rekord. No, prošao sam kroz trnovit put u klubu s kojim sam se na kraju unatoč svemu rastao mirno. Moj ozbiljan razvoj počeo je kada sam došao u Lokomotivu kod Tome Ivkovića. Ne bih previše komentirao Mamićeve izjave jer je moja priča s Dinamom završena. Ne zanima me Mamić jer me u životu zanima nogomet. Uopće ne želim zamarati glavu s njegovim riječima, ja mislim samo na Rijeku"

Je li problem bio samo u ugovoru koji niste htjeli potpisati s Mamićem?

"Skupilo se svega. Nisam htio više ostati u Dinamu i nisam želio potpisati nikakav ugovor. Prošao sam zaista trnovit put, može se zaista reći da je to bio put od trnja do zvijezda. Nisam igrao, i na sve te Mamićeve izjave mogu reći samo da sam ja uvijek vjerovao u svoje potencijale. Zato sam otišao, jer sam znao da mogu više. Zato ni tu situaciju iz Koprivnice ne želim komentirati. Svi smo tada bili nervozni, ali ja sam znao što je pravi izbor za moju karijeru".

Da možete, biste li u toj karijeri nešto mijenjali?

"Možda, ali to bi bilo u nekom drugom životu. Sada mislim samo na sadašnjost i budućnost. San mi je postati hrvatski reprezentativac, a tu je vjerujem opet sve na meni".

Kakve su vaše emocije danas prema Dinamu?

"Ne mogu govoriti o emocijama, jer navijam za svaki hrvatski klub koji nastupa u Europi, jer je njihov rezultat dobar za hrvatski nogomet. Od srca u Europi navijam za njih. A u prvenstvu, jasno, druga priča. Kada je Dinamo u pitanju, jedino što me zanima je pobjeda protiv njih".

Nakon uvjerljive pobjede protiv dezorijentiranog Hajduka ustvrdili ste da je Rijeka jača od splitskog kluba. Može li na duge staze biti jača i od Dinama?

"Ne, ne, na taj način ne bih razgovarao. Mi smo odradili najbolju sezonu u klupskoj povijesti, teško da se nešto slično može ponoviti. No, ono što mi moramo jest držati korak s Dinamom. Imamo jaku momčad".

U Rijeci se osjećate dovoljno sigurno?

"Itekako, na svaki način. Ljudski, financijski. Puno je lakše igrati kad uz momčad stoji cijeli grad, kada predsjednik živi za momčad, a navijači za klub. To su sitnice koje bitno utječu na rezultat kluba"

Kakav je gazda Mišković, spušta li se u svlačionicu poput Mamića? Izgrdi li vas ikada?

"On se u svlačionicu spušta samo kako bi nam čestitao. On je jedna izuzetno optimistična i vesela osoba koja treba ovom klubu. Velika je njegova uloga, čini se da ne može povući krivi potez. Samo najbolje mogu reći o njemu"

Jeste li barem malo proslavili pobjedu nad Hajdukom?
 
"Nismo zaista imali vremena za posebno druženje, čeka nas utakmica kvalifikacija na Farskim otocima i vrijeme smo koristili za regeneraciju. Večer je sama po sebi bila posebna, ali znamo da će na Poljudu to biti druga priča. Hajduk ima mladu momčad i svoje probleme, a od srca im želim da ih riješe i izdrže. Želim Hajduku da opet igra pravi nogomet"

Očekivali ste da će vas Hajduk napasti, rekli ste to i prije utakmice. Nije vas nimalo prestrašilo, je li to pokazatelj slabosti Hajduka ili vašeg samopouzdanja?

"Hajduk je došao u lošem momentu, mi smo ih kaznili. Činjenica je da smo samopouzdanje gradili na pripremama, gdje se to radi. Znamo da Rijeka ima veliki potencijal, ali ja ne volim niti ću nešto veliko najavljivati. Težimo tome da nastavimo ovim tempom. Moramo svaki dan dokazivati našu kvalitetu"

Kako vam se u uvodnim kolima čini kvaliteta HNL-a? Split, ili Lokomotiva, kojoj nekako uvijek tako malo fali do velikog skalpa.

"Lokomotiva ima mladu, perspektivnu ekipu. Dokazuje to iz sezone u sezonu i to nije nimalo začuđujuće. Split je pokazao odlične igre, a Hajduk ni iz daleka realnu snagu. Bit će zanimljivo".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara