Lakrdija se nastavlja: Maknuli Kulušića, postavili Kukića!

Lakrdija se nastavlja: Maknuli Kulušića, postavili Kukića!

Foto: Cropix

BIZARNOSTIMA u HNL-u ne nazire se kraj. Iako smo slično pisali i prije neodigranog nedjeljnog derbija na Poljudu, novi potez vodstva lige prisilio nas je na ponavljanje istih riječi i dan uoči novog sudara Hajduka i Dinama.

> Nove bizarnosti HNL-a: Kontrolor Ante Kulušić na poljudskom će derbiju ocjenjivati sam sebe!

Odluka da se Anti Kulušiću, kontroloru za povjerenike i članu sudačke komisije, dodijeli funkcija kontrolora na najvećem hrvatskom derbiju bila je sporna jer bi to značilo da će ocjenjivati sam svoj rad.

Nakon što je derbi odgođen zbog vremenskih neprilika, HNL i sudačka organizacija imali su priliku ispraviti nelogičan potez, no odlučili su nastaviti s lakrdijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto Kulušića, suce će na Poljudu kontrolirati Dušan Kukić, predsjednik Komisije za suce HNS-a. Prisutnost tako visokog dužnosnika HNS-a trebala bi doprinijeti poštenijem suđenju, no kao i u slučaju šibenskog moćnika, Kukić će za svoj rad odgovarati - sam sebi. 

62-godišnji Siščanin bio je član Komisije u vrijeme dok je njome predsjedao zloglasni Željko Širić te je obavljao i ulogu kontrolora. Prošle godine zasjeo je u Širićevu fotelju, navodno po želji "alfe i omege" hrvatskog nogometa, i obećao "čišćenje" sudačke organizacije od svih nepravilnosti, a posebno od nepotizma. No, i danas na utakmicama HNL-a sude očevi, sinovi, nećaci i kumovi.

Glavni sudac sutrašnjeg derbija ostao je Ivan Bebek, pomoćnici su mu Tomislav Petrović i Miro Grgić, četvrti sudac je Tihomir Pejin, a prvi put će derbi imati petog i šestog suca, Domagoja Vučkova i Antu Vučemilovića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara