Mateša učvrstio svoj status u Europskom olimpijskom odboru

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša ponovno je izabran je za člana Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora (EOO), te će obnašati tu dužnost u razdoblju od 2013. do 2017. godine, odlučeno je na izbornoj skupštini EOO-a koja se održava u Rimu.

Mateša je primio priznanje EOO-a za svoj doprinos projektu Europskih igara na čelu kojega je od 2007., a 2010. imenovan je koordinatorom studije o pokretanju kontinentalnih igara Europe. Projekt je 2012. prihvatila Skupština EOO-a koja je domaćinstvo prvog izdanja Igara 2015. dodijelila Bakuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za predsjednika udruženja europskih nacionalnih olimpijskih odbor treći put zaredom je izabran Irac Patrick Hickey koji je ujedno bio i jedini predsjednički kandidat. Skupština je za dopredsjenika izabrala predsjednika Slovenskog olimpijskog odbora Janeza Kocijančiča, za glavnog tajnika Raffaelea Pagnozzija, a za blagajnika Kikisa Lazaridesa. Među novoizabranim članovima izvršnog odbora EOO-a su Sebastian Coe, Alejandro Blanco i Hasan Arat.

Na Skupštini EOO-a su i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach, bivši predsjednik MOO-a Jacques Rogge te predsjednik Svjetskog udruženja nacionalnih olimpijskih odbora (ANOC) Sheikh Ahmad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara