Ministarstvo bespomoćno: Dinamo mora sazvati Skupštinu do kraja veljače, a i ne mora

Ministarstvo bespomoćno: Dinamo mora sazvati Skupštinu do kraja veljače, a i ne mora

Foto: Hina

NK DINAMO treba zbog usvajanja financijskih izvješća za 2014. godinu i usklađivanja Statuta kluba sa novim Zakonom o udrugama održati Skupštinu kluba do 28. veljače 2015., potvrdila je glasnogovornica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Gordana Zuccon.

Podsjetila je na prethodne događaje na relaciji MZOS i GNK Dinama naglasivši da je rješenjem Sportske inspekcije MZOS-a od 26. lipnja 2014. Građanskom nogometnom klubu Dinamo naloženo da u roku od 60 dana svim svojim članovima osigura uvid u opće i pojedinačne akte kluba i drugu relevantnu dokumentaciju neophodnu za obaviještenost o radu kluba, što kao obvezu treba propisati Statutom ili odlukom klupske uprave, a potom propiše način i uvjete izbora te prava i dužnosti povjerenika kluba.

"Uprava GNK Dinamo je 26. kolovoza 2014. donijela odluku o javnosti rada i dostavila je službi Sportske inspekcije te je 3. rujna 2014. zatražila produljenje roka za propisivanje uvjeta i izbora te prava i dužnosti povjerenika kluba, uz obrazloženje kako zbog korištenja godišnjih odmora nisu u zadanom roku uspjeli održati Skupštinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljem Zakona o upravnom postupku, čl. 140. Sportska inspekcija produžila je rješenjem od 8. rujna 2014. rok GNK Dinamu do 30. studenoga 2014., da bi 20. studenoga 2014. GNK Dinamo ponovio zahtjev za odgodu izvršenja dijela rješenja Sportske inspekcije, jer Skupština sazvana 24. studenog nije imala kvorum te je predložio da se Skupština, sukladno dosadašnjoj praksi, održi po završetku fiskalne godine, kako bi se izbjegli troškovi sazivanja Skupštine dva puta u relativno kratkom vremenskom periodu.

Služba Sportske inspekcije prihvatila je zahtjev i obrazloženje te je temeljem ZUP-a čl.140, 27. studenoga 2014. izdala rješenje kojim se rok za propisivanje načina i uvjeta izbora te prava i dužnosti povjerenika kluba produljuje do 28. veljače 2015., kad je održavanje Skupštine nužno radi usvajanja financijskih izvješća Kluba za 2014., kao i usklađivanje Statuta kluba s novim Zakonom o udrugama, koji je stupio na snagu 1. listopada 2014.

Teoretski, postoji mogućnost da GNK Dinamo ponovno podnese zahtjev za produljenje roka za izvršenje o kojem će Sportska inspekcija odlučiti temeljem procjene je li zahtjev opravdan ili ne, u skladu s odredbama Zakona o općem upravnom postupku", stoji u priopćenju kojeg je potpisala glasnogovornica Zuccon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara