Nakon Barcelone i Manchestera Turkish Airlines sponzorira i FK Sarajevo

Nakon Barcelone i Manchestera Turkish Airlines sponzorira i FK Sarajevo

Foto: FK Sarajevo

FK SARAJEVO predstavio je svog novog glavnog sponzora, Turkish Airlines, s kojim je drugoplasirani klub prvenstva BiH potpisao vrijedan ugovor.

Najveća turska aviokompanija postala je glavni sponzor Sarajeva te će njeno ime krasiti prednju stranu dresova.

Glavni direktor Sarajeva Dino Selimović na službenom predstavljanju ugovora je rekao: "FK Sarajevo je nedavno bio u velikim financijskim problemima, prijetilo nam je gašenje, ali smo velikom voljom okrenuli klub u četiri godine za 180 stupnjeva".

Malezijski tajkun Vincent Tan kupio je Sarajevo krajem 2013. godine, a ovaj potez još je jedan korak prema stabilizaciji i napretku kluba.

Predsjednik UO Sarajeva Edis Kusturica je dodao: "Ovo je jedan od najznačajnijih trenutaka u povijesti kluba. Dajemo poruku da BiH nije crna rupa. Odredili smo velike ciljeve za budućnost, želimo ih ostvariti i u tome nam treba pomoć velikih partnera kao što je ovaj".

Direktor "Turkish Airlinesa" za BiH Ahmet Salih Kansu rekao je: "Posebno nam je drago što smo dogovorili posao s nekim balkanskim klubom jer imamo jake povijesne veze s ovom regijom".

Turski gigant sponzorira mnoga sportska natjecanja, kao i klubove u različitim sportovima. Proteklih godina sponzorske ugovore potpisivao je i s klubovima poput Barcelone i Manchester Uniteda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara