Navijači pobjegli s Maksimira, vrijeme je da ode i Štimac

Foto: Hina 

NIKAD manju podršku nije imala hrvatska reprezentacija u velikoj utakmici. Svega 12 tisuća navijača na Maksimiru protiv Belgije gledalo je jad i čemer Štimčeve momčadi. Belgija je odnijela pobjedu (2:1) i otvorila oči i posljednjem navijaču: ovakva Hrvatska više nikoga ne može prevariti. Štimac je najavio da ima momčad koja se može suprotstaviti rastrčanoj i jakoj Belgiji. Najavio je povratak stare Hrvatske, no na kraju se svaka rasprava o taktici izbornika opet svela na faktor "dekoncentracije pojedinaca"

Reprezentacija je postala Dinamo 

Kako god, ono što je Štimac ponudio rastjeralo je i ovo malo navijača na stadiona koji su mu skandirali "Igore odlazi, jebo te Mamić"

Nisu pomogli vapaji reprezentativaca, koje je HNS isturio da mole za podršku uoči utakmice. "Zaboravimo ovih 90 minuta HNS, zviždite nam nakon utakmice", rekao je na press konferenciji Luka Modrić.

Protiv HNS-a, međutim, skandiralo se od prve sekunde, čak i tijekom minute šutnje za pokojnog predsjednika Vlatka Markovića. Na zvižduke smo čekali 45 minuta. Hrvatska je već gubila 2:0, i činilo nam se kao da smo na utakmici Dinama, a ne reprezentacije. Po načinu primanja golova, praznim tribinama, pa čak i po vrhovnom šefu. Sve je mirisalo na Dinamo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno je veselije bilo na južnom dijelu stadiona gdje je Lukaku slavio s tri siuće Belgijaca. Nakon posljednjeg zvižduka skočila je i belgijska klupa, Zagreb će pamtiti po lijepom jer nakon 12 godina opet idu na Svjetsko prvenstvo. 

Reprezentacija Igora Štimca nastavila je negativan trend posjećenosti na tribinama, nastao u kvalifikacijama za Euro u Poljskoj i Ukrajini, kada je u prosjeku samo reprezentacija Češke bila manje gledana!

Neprirodna podjela vlasti u savezu i reprezentaciji, o kojoj više ne šute ni igrači, razlog je za dodatan pad optimizma oko nacionalne selekcije. 

"Zanima nas rezultat, a ne tko će doći na stadion. Takvo je vrijeme da mi moramo natjerati ljude da navijaju za nas", reći će Igor Štimac.

Natjeravanjem se bavio Davor Šuker i njegov ticketing odjel. Karte za Maksimir dijelile su se putem svih sponzorskih kanala, upregnule su se i mlađe selekcije Dinama i reprezentacija da popune redove. Šuker je vjerovao da će večeras slaviti plasman u Brazil pred punim tribinama. No, morat će se ipak više potruditi da jednog dana ostvari plan povećanja prihoda otvaranjem novih, skupih VIP loža poviše maksimirskog sjevera. Za VIP ložu potreban je i - VIP nogomet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara