Novi početak: Pogledajte zašto igrači vjeruju da s Kovačem idu u Brazil

Novi početak: Pogledajte zašto igrači vjeruju da s Kovačem idu u Brazil

Foto: HINA

Video: Dario Dalmacija/Index

"DEČKI, 'ajmo", povikao je Niko Kovač nakon što je napravio prvih deset koraka na Hitrec Kacijanu, gdje je odradio prvi trening kao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

> Kovač izvukao lijevog beka: Danijel Pranjić pozvan za bitke s Islandom

> Cico Kranjčar: Ova generacija nije gotova, porazi su ih sigurno mobilizirali!

> Niko Kovač za Index otkriva: Nisam došao popraviti odnose u Hrvatskoj, ja sam samo izbornik i živjet ću u Salzburgu


Igrači, kojima je bio kapetan do prije pet godina, odmah su ostavili lopte sa strane i počeli nizati krugove. Za razliku od Igora Štimca, koji je često znao paradirati po terenu i naslanjati se na raznorazne reklame, dok su mu Igor Tudor ili Mišo Krstičević pripremali rekvizite, Kovač je sam raspoređivao čunjeve, slao svog pomoćnika Roberta s jedne strane terena na drugu, a pritom je gledao na sat i čekao da prođe famoznih 15 minuta, odnosno da istekne vrijeme rezervirano za novinare koji su se natiskali pod istočnom tribinom maksimirskog stadiona kako bi pobjegli od hladne i dosadne kiše.

"Tri minute", progrmio je Kovač, a to je ujedno bio znak da je za nas novinare trening gotov.

Disciplina, disciplina...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon nešto više od sat vremena, Nikica Jelavić iznio je prve dojmove o novom režimu pod novim izbornikom.

"Danas smo radili neke nove stvari. Izbornik je rekao na sastanku da budemo maksimalno koncentrirani za predstojeću utakmicu koja odlučuje o svemu. Tek smo prvi dan na okupu, novi je stožer i treba nam malo da se upoznamo", rekao je Nikica Jelavić.

Mateo Kovačić dobro zna kako Kovač funkcionira kao trener.

"Bio sam pod njegovim vodstvom u mladoj reprezentaciji i znam kakav mu je rad. Disciplina je jako bitna, svi detalji su bitni", rekao je Kovačić, a onda se dogodila jedna zanimljiva situacija. Jedan od ekonoma reprezentacije je zaurlao:

"Kova, Plete, 'ajmo, nemojte da vas Niko čeka".

Iste sekunde jedan od najstarijih i jedan od najmlađih reprezentativaca pozdravili su novinare i panično su potrčali prema autobusu. 

Hrvatska reprezentacija u ponedjeljak će odraditi dva treninga. Prvi je zakazan ujutro u 10:30 sati na stadionu HNK Gorica, a drugi je na Hitrec Kacijanu u 17:30 sati. Podsjećamo, reprezentacija u srijedu putuje prema Islandu, a utakmica se igra u petak u 19 sati. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara