Otvoren stadion u Manausu: Pogledajte gdje će Hrvatska igrati protiv Kameruna

Foto: Screenshot; Youtube

NAKON što su rokovi izgradnje tri puta probijeni napokon je otvoren stadion Arena da Amazonia u Manausu na kojem će hrvatska nogometna reprezentacija igrati utakmicu drugog kola A skupine SP-a protiv Kameruna 18. lipnja.

Radovi na stadionu trajali su više od tri godine, a troškovi su se popeli na 250 milijuna eura. Stadion još nije u potpunosti završen, no ostala je tek završna 'šminka'.

Stadion je otvoren utakmicom između momčadi Nacional - Remo (2:2) pred više od 20.000 gledatelja. Domaćin je ovaj susret iskoristio za simulaciju svih sustava za SP, pa je tako na osiguranju radilo više od 2.500 policajaca i redara. Oko stadiona je postavljena zona u koju se moglo ući jedino s kupljenom kartom, a vršena je rigorozna kontrola ulaznica.

"Pokazali smo kako sve funkcionira u najboljem redu. Još moramo urediti neke detalje, no stadion je spremna," kazao je guverner države Amazonas Omar Aziz.

Arena da Amazonia je deveti stadion koji je otvoren nešto manje od 100 dana prije početka World Cupa. Još nisu završeni radovi na stadionu Arena Corinthians u Sao Paulu na kojem će Hrvatska otvoriti SP protiv Brazila, te stadioni Arena da Baixada u Curitibi, te Arena Pantanal u Cuiabi.

Osim utakmica Hrvatska - Kamerun u Manausu će se igrati još tri utakmice: Engleska - Italija (skupina D), SAD - Portugal (G), te Honduras - Švicarska (E)

Naziv stadiona: Amazonia Arena

Kapacitet: 44.310 gledatelja

Vrijednost ulaganja u stadion: 250 milijuna eura

Na ovom stadionu 18. lipnja 2014. godine Hrvatska igra protiv Kameruna točno u ponoć po hrvatskom vremenu!

Na stadionu se još igraju utakmice: skupine A, D, E, G

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara