Pogledajte Špacin zaokret: Hajduku treba rezultat, dignut ću cijenu igrača na tržištu!

Pogledajte Špacin zaokret: Hajduku treba rezultat, dignut ću cijenu igrača na tržištu!

Foto: Index, Video: Dario Dalmacija

ŠPACO POKLEPOVIĆ prvi je trening Hajduka vodio u Zagrebu. Četvrti put priskače u pomoć klubu u kojem je, tvrdi, neprekidno od 1974. I kada je bio drugdje, samo je u Hajduku kući. Na treningu u Zagrebellu ugostio ga je Dražen Medić uoči sutrašnje utakmice s Lokomotivom (15 sati). 

Nakon upoznavanja s kadrom koji mu je ostavio Igor Tudor, Špaco nam je gorljivo objašnjavao njegovu viziju Hajduka, "baluna" ali i tržišne ekonomije. Znakovito, nekoliko je puta istaknuo da Hajdukova momčad mora dosegnuti svoju vrijednost na tržištu, kao i da se ona postiže rezultatom na terenu.

Što ćete promijeniti u odnosu na Tudora?

"Nećemo ništa promijeniti, promijenili smo Tudora i Poklepovića. Ostale su iste kombinacije u igri, ali probat ćemo unijeti jednu žestinu da se ona pretvori u pozitivan pristup. Nećemo ić u stomak ili glavu, već u pozitivan duel. Bitno je da igrači kontroliraju loptu i da znaju tko, što gdje i kako. Kažu ljudi, treba vremena, ali ja kažem - treba skratiti to vrijeme. Ne dolazim u nepoznatu situaciju. Odmah sam krenuo u detalje. Nećemo se praviti da neka igra već ne postoji, nije to tuđe, nego naše samo ćemo je malo bolje osmisliti"

 
Objasnio je i da osim taktike, koju oduvijek smatra temeljnim elementom, danas gleda i svojstva nogometne igre, poput koncentracije, što je uvidio gledajući utakmice SP-a.

"SP je ponudilo nove stvari, koncentracija je iznimno važna i treba je ugraditi. To nije tehnika, već svojstvo igre. Ritam ponavljanja mora biti brz, moramo ugušiti protivnika i stvoriti višak. Bitno je da igrači steknu sposobnost realizacije", pričao je Špaco u zanosu.

Jesu li vas igrači razumjeli?

"Naravno sa su razumjeli. Imam momčad koja je u stanju, ne odmah, ali u kratko vrijem, dostizati vrijednost koja je tržišna. Oni imaju veliku vrijednost, i ona može i mora rasti. nastojim igračima objasniti sve riječima, praksom i crtežom", istaknuo je Špaco.

Jeste li s upravom razgovarali o ciljevima?

"Nismo stigli, došao sam direkt sam s aviona, upoznao igrače koje sam već i prepoznavao i ništa... Ćića mića, idemo raditi. Ja sam došao kući"

I u jedan drugačije posložen Hajduk. Je li vam ovaj put povratak teži nego u Svagušino vrijeme?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne dolazim u nepoznatu situaciju. Nikad mi povratak u Hajduk nije težak, ja ovaj posao volim i skroz sam unutra. Bavim se tehnologijom i tehnikom izvedbe i pomoći ću stožeru da što prije ostvari vrijednost momčadi na tržištu. Klub je klub, mi smo mi na terenu, ali smo pupčano vezani. Nadam se da ćemo premostiti ovu situaciju na sreću svih igrača i na iskazivanju njihovog rezultata na terenu, to je jako bitno", ponovio je Špaco.

"Siguran sam da ćemo ustaliti kombinaciju koja je jednaka kvaliteti igrača i potrebama tržišta"

Jesu li vam godine zapreka?

"Vidjeli ste Ćiru, Ćiro je bog... Treba pustiti mlade, ali oni moraju učiti. Ja sam imao priliku da učim od Biće Mladinića i Luke Kaliterne koji su mi obogatili znanje"

Lokomotiva?

"Ivković zna namjestiti igru i jak je protivnik. Ovo je ipak Hajduk, ali to ne znači da nas Lokomotiva ne mogu pobijediti kao niti mi njih"

Sastav?

"Sastav je poznat, kao i onaj prije"

Kao protiv Rijeke?

"Vidjet ćemo sad, ima nešto povrijeđenih i mali Sušić tri žuta kartona. Sve ćemo sutra odlučiti"

 


 

 

Hajdukov autobus i trening u Zagrebu, inače, osiguravali su brojni policajci, jer je sigurnosna procjena takva nakon nedavnog okršaja Torcide i BBB-a na autoputu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara