Potvrđena optužnica protiv Širića, Djedovića i Šprajcera!

Potvrđena optužnica protiv Širića, Djedovića i Šprajcera!

Foto: Boris Kovačev / Cropix

OPTUŽNO vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je USKOK-ovu optužnicu protiv bivših nogometnih dužnosnika Željka Širića i Stjepana Djedovića, te još uvijek aktualnog dužnosnika Nevena Šprajcera.

Širića i Djedovića USKOK tereti za primanje 30 tisuća eura mita za "pošteno" suđenje Hajduku. Širića se također tereti i za primanje mita od bivšeg tajnika NK Karlovac Nevena Šprajcera, s kojim se prema optužnici, dogovorio da za 15 tisuća eura po sezoni tom klubu osigura "pošteno" suđenje. Nitko od optuženika nije došao na današnju sjednicu optužnog vijeća, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djedovićeva obrana zatražila je da se njegov postupak izdvoji jer je prije više od pola godine pretrpio moždani udar. Sud će o ovom zahtjevu odlučivati naknadno.

Optužnicu protiv bivšeg dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i nogometnog suca Širića, bivšeg člana Komisije nogometnih sudaca Djedovića i Šprajcera, koji je jedno vrijeme bio tajnik Udruge prvoligaša, USKOK je podigao početkom srpnja ove godine nakon osmomjesečne istrage.

Širić i Djedović su na početku istrage u prosincu prošle godine uhićeni te su u istražnom zatvoru proveli tri mjeseca, a Šprajcer je iza rešetaka bio dva tjedna manje. USKOK je u istrazi ispitao stotinjak svjedoka, nakon višemjesečne akcije u kojoj je vodeću ulogu odigrao ozvučeni pouzdanik, bivši Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš. Jedan od Širićevih odvjetnika Ivo Farčić bio je optimističan uoči današnje odluke suda, vjerovao je da optužnica neće biti potvrđena. Dogodilo se suprotno. O eventualnoj nagodbi s USKOK-om Širić ne razmišlja, tvrdi njegov odvjetnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara