Predsjednik Hajduka: Predviđali su nam borbu za ostanak, a mi sljedeće godine idemo po naslov!

Predsjednik Hajduka: Predviđali su nam borbu za ostanak, a mi sljedeće godine idemo po naslov!

Foto: Paun Paunović / Cropix

UPRAVE se mijenjaju ali mantra ostaje ista: "Sljedeće sezone želimo borbu za naslov prvaka", najavio je u stilu Delboya iz "Mućki" predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Šest sati zasjedao je Nadzorni odbor 'Bijelih' i došao do nekoliko važnih zaključaka. Kako je opstanak kluba prioritet, najviše se raspravljalo o proračunu za nadolazeću godinu.

"Proračun na prihodovnoj strani iznosi 82 milijuna kuna a na troškovnoj oko 52, što se tiče operativnih troškova i prihoda. Postoje, naravno, troškovi ispod crte, amortizacija, troškovi financiranja, pa bi rashodovna strana došla na oko 60-ak milijuna kuna", otkrio je Brbić planirano stanje u opustošenoj klupskoj blagajni.

"Poljud nije rupa bez dna"

Priželjkivani razvoj događaja ostavio bi 'Bijele' u plusu na kraju godine, no u to je teško povjerovati pogotovo zbog načina na koji splitski klub planira doći do sredstava.

"Najveći dio prihoda odnosi se, naravno, na prodaju igrača jer smo mi na to osuđeni. Od prodaje smo planirali prihodovati 52 milijuna kuna", kaže Brbić.

Realizacija tog plana mogla bi početi već od 1. siječnja, kada starta zimski prijelazni rok.

"Mislim da može, trebali bismo nešto realizirati tijekom zime. Ali, prijelazni rok još nije ni počeo pa je malo preuranjeno govoriti o njemu", otkrio je Brbić te dodao kako klub također planira značajno povećati prihod od marketinga.

Jedan od tekućih problema je i stanje Hajdukovog stadiona, u koji bi trebalo uložiti značajna sredstva. Brbić ipak demantira da se radi o čak 21 milijunu kuna koje bi Grad Split trebao 'iskrcati' za poljudsku ljepoticu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate sami da je Grad vlasnik Poljuda i da ima obvezu održavanja. Dogovor je da se odredi trogodišnji plan prioriteta, ono što se mora napraviti da bi stadion bio u funkciji. Nisu istiniti napisi da je to rupa bez dna, svatko mora u svoju imovinu ulagati kako bi ju zaštitio od propadanja", naglasio je Brbić.

"Rekao sam UEFA-i što sam imao, nadam se da nas neće kazniti"

Stanje stadiona ali i sanacija dugova prema bivšim igračima neki su od zahtjeva koje 'Bijelima' postavlja UEFA, kako bi 'Bijeli' iduće sezone mogli igrati europska natjecanja.

"Sačekajmo ponedjeljak pa ćemo dobiti odgovor. Ja sam bio u srijedu na sastanku u Nyonu, iznio sam što sam trebao iznijeti, a kakav će biti pravorijek, ostavimo Komisiji za financijski fair play da donese odluku. Ja se nadam i vjerujem da će to biti pozitivna odluka za nas", poručio je Brbić.

Iznio je i plan suradnje s brazilskim Fluminenseom čije će plodove najvjerojatnije ubrati tek na ljeto.

"To je dugoročna suradnja ali ne znam hoćemo li je već ove zime 'konzumirati', što se tiče igrača. Suradnja je zamišljena na više strana, osim igrača tu je razmjena trenera, gdje bi naši treneri išli mjesec-dva tamo na doškolovanje, njihovi bi došli kod nas. Razmjena prijateljskih utakmica, dakle, surađivat ćemo na više frontova. Igrače za ovu sezonu još nismo dogovorili", istaknuo je Brbić te još jednom ponovio kako je polusezona za 'Bijele' - uspješna.

"Pobjeda u Milanu je jedan od većih uspjeha u povijesti"

"Bilo je puno skeptika na početku, crni scenariji govorili su da ćemo se boriti za ostanak. Mi smo polusezonu završili na drugom mjestu, što smatramo uspjehom obzirom na mladost momčadi. U Kupu smo došli među 4, nadamo se i tu malo većem dometu, tako da ocjenjujemo polusezonu uspješnom. Pobijedili smo Inter u gostima, što je jedan od većih uspjeha u povijesti kluba tako da ocjenjujemo polusezonu uspješnom", kazao je Brbić.

Pred Hajdukovcima je zimski odmor, a nakon stanke nastavak borbe za očuvanje druge pozicije i osvajanje Kupa. No, prioritet je ipak - izlazak 'preko granice'.

"Prioritet je plasman u Europu. U slučaju pozitivnog pravorijeka iz Nyona, naš cilj je plasman, da li preko Kupa ili prvenstva, vidjet ćemo. Cilj je u prvenstvu zadržati drugu poziciju ali nije imperativ. Momčad mora stasati, a cilj nam je dogodine pokušati ući u borbu za naslov prvaka", zaključio je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara