Rasizam u Peruu: Poput Boatenga, panamski nogometaš napustio teren zbog primitivnih ispada s tribina

Rasizam u Peruu: Poput Boatenga, panamski nogometaš napustio teren zbog primitivnih ispada s tribina

Foto: Screenshot You Tube

POŠAST rasizma uništava nogomet i sport općenito na svim kontinentima. Najnoviji slučaj dogodio se u Peruu, kad su navijači tamošnjeg prvoligaša Cienciana toliko isprovocirali panamskog napadača Luisa Tejadu, da je ovaj u bijesu napustio teren.
 
Napadač prvoligaša Juana Auricha s tim činom podsjetio je na sličan potez Kevina Princea Boatenga, koji je prije točno dvije godine, dok je nosio dres Milana, napustio teren zbog vrijeđanja navijača Pro Patrije te je tako ostao zabilježen u povijesti kao prvi nogometaš koji je zbog rasizma napustio teren.
 

Premda ovaj video i nije najbolje kvalitete, vidljiva je reakcija Tejada, koji je najprije napucao loptu u očaju, a onda je usprkos dobivenom žutom kartonu, napustio teren. Protivnički igrači stali su u obranu kolege i preklinjali su primitivce na tribinama da prestanu, no Tejada je već skinuo dres i izašao je van igre.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 

Panamski nogometaš se javnosti obratio priopćenjem u kojem kaže:
 
''Nisam mogao to više trpjeti. Napucao sam loptu iz čiste nemoći i očaja kad sam shvatio da nitko ništa ne poduzima. Moj čin je reakcija na nešto što nikako ne smije postojati u sportu. Napustio sam teren iz protesta zbog silnih rasističkih uvreda i gestikulacija koje su s tribina stizale na moj račun. Nije mi jasno kako je sudac Ivan Chang uopće mogao nastaviti utakmicu. Siguran sam da ne postoji udarac nakon kojeg se osjećate ovako žalosno, kao što je bilo ovo. Imam obitelj, djecu i ne želim da se ovakve stvari ponovo događaju''.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara