Slika govori tisuću riječi: Ovako su se "ovlašteni pirotehničari" pred praznim Maksimirom oprostili od Dugog

Foto: Hina

UOČI uzvratne utakmice polufinala Hrvatskog kupa između Dinama i Slavena, održana je minuta šutnje za Vladimira Galoića Dugog, legendarnog osnivača Bad Blue Boysa i velikog navijača Dinama koji je preminuo početkom prošlog tjedna. Petstotinjak okupljenih navijača slušalo je službenog spikera koji je uz pjesmu Suza za zagorske brege ispričao povezanost Dugog i Dinama.

Zatim se manje od stotinjak navijača Dinama skupilo u krug na sredini sjeverne tribine, a iznad njih na sablasno praznoj gornjoj sjevernoj tribini zapalile su se 52 baklje "koje su postavili ovlašteni pirotehničari specijalizirani za izvođenje vatrometa...Bila je to na Maksimiru zaista slika koja će vječno ostati u pamćenju...", kako je to objasnila službena stranica Dinama.

Nekad davno, kad je Dinamo imao navijače, to je izgledalo sasvim drugačije. Navijači su bili ti koji su uz transparente, pjesmu i baklje ispratili svoje. Nije bilo mjesta za "ovlaštene pirotehničare koji su specijalizirani za izvođenje vatrometa". Ali to je bio neki drugi Dinamo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara