Štimac zaprijetio gazdama: Ako odem ja, otići će Šuker i Mamić!

Foto: Guliver Image/Getty Images

"MOJE je da odradim ovaj ciklus i to ću odraditi najbolje što znam. Nažalost, u ovim kvalifikacijama nisam imao potrebni mir", tvrdoglavo ide dalje Igor Štimac, dan nakon nove blamaže hrvatske reprezentacije.

Hrvatska je nakon sinoćnjeg poraza 1:2 od Belgije izgubila sve šanse za direktan plasman na Svjetsko prvenstvo i morat će put u Brazil tražiti preko dokvalifikacija. Štimac je u Dnevniku NoveTV ponovio da su za sve krive - greške pojedinaca na koje on nema utjecaja. 

"Statistika potvrđuje da smo imali 58 posto posjeda lopte, duplo više udaraca od Belgije i duplo manje napravljenih prekršaja. Rezultat je posljedica početničkih pogrešaka. Što se dogodilo Perišiću kad ima tri rješenja, trojicu slobodnih suigrača, a on predaje loptu Defouru koji upošljava Lukakua. Druga situacije je kada očekujemo izjednačenje iz slobodnjaka, a oni nam zabiju iz kontre."

Ostavka?

 "Ja sam doveo HNS i hrvatski nogomet ovdje i zbog toga imam šansu odraditi posao kako treba do kraja. Od mene nitko neće tražiti ostavku, pogotovo kada smo izborili play-off. Moja pozicija ne ovisi o plasmanu na Svjetsko prvenstvo"

Davor Šuker, predsjednik HNS-a, nije nakon novog maksimirskog poraza poručio da je Štimčeva pozicija sigurna.

"Nije mi krivo što Šuker nije poručio da sam siguran. Ne traže navijači samo odlazak Štimca, ako odem ja na redu je Šuker, pa Zdravko i svi drugi."

"Ovaj posao radim što volim hrvatski nogomet i vjerujem u momčad koju vodim. Vjerujem i da ćemo se uskoro moći nositi s najboljim reprezentacijama svijeta."

Za lošu atmosferu u i oko reprezentacije izbornik krivi medije...

"U hrvatskom nogometu traje jedna totalna destrukcija, jer subkulture koje su se našle, a koje su vrlo malene na tribinama, rušilački se ponašaju. Potpomognute su medijima koji su po meni nehrvatski orijentirani. Koji huškaju ljude prije utakmica na takve linčeve, pozivaju ih na jedno destruktivno djelovanje i ničime nisu pomogli pozitivnoj atmosferi oko reprezentacije."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara