Šuker: Želim da budemo Engleska, a mi se ponašamo kao Srbi i Bugari

Šuker: Želim da budemo Engleska, a mi se ponašamo kao Srbi i Bugari

Foto: Hina

"TREBALI bismo razmišljati o tome da napravimo komociju na stadionima, a ne da se dva dana prije utakmice priča da će ona biti prekinuta. Ne želim osobno ulaziti u priču o prekidu, imamo mi policiju i šefa osiguranja", komentar je Davora Šukera nakon otužnog kraja sezone na Maksimiru.

> Nova lakrdija na Maksimiru! Bebek u 85. minuti pri vodstvu Dinama zaključio derbi zbog vrijeđanja s tribina

Publika je sa stadiona otišla ranije jer je sudac Bebel prekinuo utakmicu zbog vrijeđanja s tribina. Šuker kaže da se publika ponaša kao u Bugarskoj, a on želi atmosferu kakva vlada u Engleskoj.

"Nama treba manje pljuvačke mašinerije. Dok sam ja predsjednik HNS-a, radit ćemo kao u Španjolskoj, Engleskoj i Njemačkoj. Zapitajmo se zašto smo 1998. imali najbolje navijače, a oni su na razini Srbije, Bugarske i Turske", objasnio je Šuker za Sportske novosti i dotaknuo se incidenta s ministrom Željkom Jovanovićem na finalu Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabranio mu je da dijeli medalje pobjednicima i iza te odluke čvrsto stoji. Kaže da je to bila emotivna odluka.

"Napravio sam ono što mi je srce govorilo. Ne može čovjek koji pljuje po nogometu dijeliti pehar. Tko zna što je sve govorio svojim kolegama izvan Hrvatske. Ako političari ne žele, ne moraju dolaziti na utakmice jer nogomet nije mjesto gdje se skupljaju jeftini politički poeni", rekao je Šuker.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić nakon prekinutog derbija izjavio je da se utakmice ne bi trebale prekidati zbog verbalnog delikta.

"Tu smiješnu odluku treba ukinuti", smatra Brbić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara