Sušić iskreno: Pretjerali smo u hvaljenju samih sebe

Foto: Guliver Image/Getty Images

"PRETJERALO SE", komentar je bosanskohercegovačkog izbornika Safeta Sušića nakon negativnih reakcija javnosti na poziv nećaku Tinu-Svenu za Svjetsko prvenstvo.

"Tino već drugu godinu igra u Hajduku. Kada sam ga prvi put došao gledati Stanko Poklepović Špaco mi je o njemu pričao bajke, rekao mi je da ga moram zvati. Uvjerio sam se u utakmici s Dinamom da je tako, više mi od toga nije ni trebalo, nisam više niti jednu utakmicu morao pogledati. U redu, možda ja u ovom slučaju nisam do kraja objektivan, ali nije bilo razloga za onakve kritike."

"Dobro nam je došlo da se malo spustimo na zemlju"

Je li taj poziv narušio atmosferu u momčadi?

"Je li atmosfera narušena? Kad su dobri rezultati, atmosfera je dobra i obratno. Nakon Litve došlo je do malog opuštanja, doživjeli smo dva poraza, ali to i nije bilo toliko loše. Dobro nam je došlo da se malo spustimo na zemlju, jer pretjerali smo u hvaljenju samih sebe", rekao je Sušić u intervjuu za Dnevni List.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će se za dvoboje s Argentinom, Nigerijom i Iranom pripremati u Hrasnici na lošem travnjaku umjesto u modernom kampu u Zenici...

"U Zenici to nije administrativno završeno, ali odabrao sam Hrasnicu zbog toga da se ne bi previše izdvojili. Bilo je nekih prijedloga da se ide i u Austriju i Švicarsku, to da se ne ide nigdje bila je zapravo moja ideja. Predložio sam to igračima i to je prihvaćeno."

"Medunjanin će igrati, ali nisam siguran za Pjanića i Misimovića"

Sušića muči tko će igrati u veznom redu, odnosno mogu li njegovi kreativni igrati zajedno.

"Pitanje je mogu li Misimović, Pjanić i Medunjanin igrati zajedno. Nisu oni igrači koji često oduzimaju loptu, a to nam treba. Medunjanin će igrati zadnjeg veznog, ali zajedno s ovom dvojicom u vezi? Ne znam..."

Legendarni Ivica Osim razočaran je što na Svjetskom prvenstvu neće igrati nitko iz bosanskohercegovačke nogometne lige...

"Znam što on govori, svojevremeno su bili tu Svraka i Sesar, ali sada u našoj ligi jednostavno nema igrača koji odskače."

BiH će na Svjetskom prvenstvu debitirati 15. lipnja na Maracani protiv Argentine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara