Muhammad Ali poginuo gradeći stadion na kojem će BiH igrati protiv Nigerije: Osma žrtva među radnicima za SP

Foto: Guliver Image/Getty Images

ARENA PANTANAL u Cuiabi uzela je devetu žrtvu među radnicima graditeljima stadiona za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Muhammad Ali Maciel Afonso (32) poginuo je od strujnog udara instalirajući razglasa na stadionu u gradu na zapadu zemlje, gdje će se igrati četiri utakmice SP-a, među kojima i susret BiH - Nigerija 21. lipnja.
 
Najnovija u nizu tragedija na gradilištima stadiona prije SP-a pokazuje u kakvom kaosu teku pripreme za natjecanje, obilježene nesrećama i probijanjem rokova, a Arena Pantanal jedan je od nekoliko stadiona koji ni izbliza nisu dovršeni, iako je prvenstvo prilično blizu.
 
Zabrinjava što građevinski stručnjaci upozoravaju kako se stadioni traljavo i nabrzinu završavaju ne bi li bili spremni barem u posljednji tren, pri čemu se ne poštuju zadani gabariti građevina, ali ni sigurnosni kriteriji.
 
Jerome Valcke, glavni tajnik FIFA-e putem Twittera izrazio je povodom pogibije radnika sućut njegovoj obitelji i prijateljima.
 
Loveći rokove i radeći u bez dovoljne zaštite, do sada su na gradilištima stadiona u Sao Paolu i Manausu (na oba će Hrvatska igrati utakmice protiv Brazila, odnosno Kameruna) poginula po tri radnika, a jedan je stradao na stadionu u Braziliji.
 
Podsjećamo, pripreme i gradnja stadiona za prethodno SP, u Južnoj Africi 2010., također su bile obilježene brojnim problemima, ali tada su do završetka gradnje poginula dva radnika. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara