Sva Šukerova obećanja za mjesto u Izvršnom odboru UEFA-e

Sva Šukerova obećanja za mjesto u Izvršnom odboru UEFA-e

Foto: Hina

DAVOR ŠUKER prošlog je tjedna u Sarajevu započeo svoju predizbornu kampanju. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza krenuo je u utrku za ulazak u Izvršni odbor UEFA-e, a na tom putu stoje mu protukandidati; Sandor Csanyi (Mađarska), Peter Gillieron (Švicarska), Fernando Gomes (Portugal), Yngve Hallan (Norveška), Trefor Lloyd Hughes (Wales), Borislav Mihajlov (Bugarska), Campbell Ogilvie (Škotska), Grigorij Surkis (Ukrajina), Geir Thorsteinsson (Island),
Angel Maria Villar Llona (Španjolska), Servet Yardimci (Turska).

> Splićani odbili sastanak sa Šukerom: Štitit ćemo Hajduk, vlasništvo svih građana

Savićević stoji uz Šukera

U IO ulaze sedmorica, a Šuker se nada da će do datuma izbora, 24. ožujka, prikupiti dovoljan broj glasova. Za sada može računati na potporu Crne Gore i Dejana Savićevića.

"Normalno je da ću ga podržati. Čuli smo se i sve dogovorili", rekao je Savićević. Šuker isto očekuje i od Nogometnog saveza BiH.

"Drago mi je da sam došao kod prijatelja. Zajedno smo bili u Brazilu, a nadam se da ćemo zajedno i u Francusku. Ova dva saveza su surađivala i ranije, a tako ćemo nastaviti i u budućnosti. Nadam se da ću dobiti potporu NS/FS BiH pri glasanju za Izvršni odbor UEFA-e", rekao je Šuker, koji je u Sarajevu predstavio svoj predizborni program opisan na šest stranica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Šukerova obećanja

Šuker je obećao da će se boriti protiv svih oblika rasizma, diskriminacije i nasilja u nogometu, piše Večernji list. Doduše, Šuker se po tom pitanju nije baš istaknuo u Hrvatskoj. Nije se usudio prozvati Zdravka Mamića nakon njegovih verbalnih ispada, kao što se nije usudio kazniti Josipa Šimunića nakon skandaloznog skandiranja "za dom spremni" na maksimirskom stadionu.

Osim toga, Šuker je obećao kako će štititi nogometaše, biti potpora klubovima, ligama i savezima u pridržavanju pravila financijskog fair playa, zalagat će se za razvoj ženskog nogometa te ulaganje u infrastrukturu.

Autogol u Mostaru

Valja istaknuti da je Šuker prije Sarajeva skočio do Mostara, a tamo je donio odluku da će donirati po 75 tisuća kuna i po 50 lopti klubovima HŠK Zrinjski i Široki Brijeg.

"To su klubovi koji imaju osobit značaj za hrvatski nogomet i HNS", rekao je Šuker, a Sport.ba prenosi njegove riječi uz opasku da je predsjednik HNS-a zaboravio da su spomenuta dva kluba prvo bosanskohercegovački, a onda sve ostalo.

Kako bilo, Šuker u sklopu svoje kampanje planira predstaviti svoj program čelnicima nogometnog saveza Makedonije, Engleske i Njemačke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara