Torcida bojkotira derbi!

Torcida bojkotira derbi!

Foto: Hajduk.hr

DINAMO i Hajduk danas od 17 sati igraju derbi 34. kola HNL-a, a Torcida je odlučila bojkotirati utakmicu jer "želi skrenuti pažnju hrvatske javnosti na probleme hrvatskog nogometa".

Za današnji derbi zabranu ulaska na Maksimir ima 90 navijača Hajduka, kojima je zbog kršenja zakona, zabranjen ulazak i na Poljud. Torcida strahuje da bi policija, "po već viđenom obrascu" na današnjoj utakmici proširila listu navijača Hajduka kojima je zabranjen ulazak. Ne žele biti legitimirani i shodno tome završiti na nekoj novoj "crnoj listi".

Zbog toga se navijači Hajduka neće pojaviti na stadionu u prvom maksimirskom derbiju nakon neodigranog krajem prošle godine. Podsjetimo, tada je Hajduk odbio nastupiti zbog "crnih lista" na kojima su se našli pripadnici Torcide (neki od njih bez ikakvog razloga), a Dinamo je slavio službenim rezultatom 3:0. 

Torcida: Bolje opasna sloboda, nego mirno i sigurno ropstvo

"KN Torcida poziva sve navijače Hajduka na bojkot današnjeg derbija. Svojim nedolaskom na današnju utakmicu želimo još jednom skrenuti pažnju hrvatske javnosti na probleme hrvatskog nogometa koji su doveli do neodigravanja posljednjeg derbija na Maksimiru i prosvjeda navijača Hajduka na splitskoj Rivi.
 
Kako ništa od naših zahtjeva nije usvojeno, svoju borbu za promjenama u hrvatskom nogometu moramo nastaviti. U ovom trenutku ne možemo dopustiti da se lista navijača Hajduka kojoj je zabranjen ulazak na Maksimir proširi za par stotina novih imena po već viđenom obrascu koji je primijenjen na protivničku navijačku skupinu.
 
Ne možemo dopustiti da policija prema navijačima Hajduka primijeni iste metode kao i na posljednjoj utakmici reprezentacije u Maksimiru, kada su nas preventivno privodili i zadržali do završetka utakmice te nakon toga pustili bez bilo kakvih prijava.
 
Uvjeravamo Vas da nećemo pasti tako lako. Danas smo u bojkotu, sutra možda na stadionu, a možda i organiziramo gledanje utakmice na trgu. Bolje i opasna sloboda, nego mirno i sigurno ropstvo. Nogomet bez navijača nema smisla nigdje osim kod nas. Prazan jug na Maksimiru, derbi bez navijača, to je realna slika stanja u hrvatskom nogometu danas.
 
Znate li uopće kada smo odigrali zadnji normalan derbi u Zagrebu? Krivce za ovakvo stanje potražite danas u ložama maksimirskog stadiona, a ne u navijačima. Tišina sa juga na današnjem derbiju je poruka svima onima koji mogu promijeniti stanje u hrvatskom nogometu. Poslušajte tišinu, onih par trenutaka mira prije nego što udari oluja…
 
Grizli su nas i luđi, lomili smo i jače", navodi se u priopćenju Torcide.
 
Tajnik Torcide: Bez komentara, poruka je jasna
 
Damir Grujić, glavni tajnik Torcide, nije želio za Index otkriti gdje će Torcida gledati utakmicu i što znači dio u priopćenju u kojem se spominje okupljanje na trgu.
 
"Dogovor je takav, nećemo ništa dalje komentirati vezano za derbi. Sve piše u priopćenju, poruka je jasna", rekao nam je Grujić.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara