U Barceloni oduševljeni hrvatskom senzacijom: Halilović je Rakitićev nasljednik

Foto: Screenshot

KAD Barcelona kupuje, onda rijetko kad kupi ''mačka u vreći''. Skautska služba katalonskog diva godinama prati mlade talente širom svijeta i strogom selekcijom odabire igrače, koji  se svojim talentom i ponajviše stilom igrom mogu uklopiti u način igre koji godinama njeguju Katalonci.
 
Nije ni došao, a već je sve oduševio
 
Tako da nije slučajno što je Barcelona iz Zagreba dovela  Dinamovo čudo od djeteta, Alena Halilovića. Katalonski mediji i svi oni koji prate Barcelonu puni su hvale za Halilovića te ističu kako je Alen doveden da najprije postane vođa Barce B, a onda, u dogledno vrijeme, kada  fizički i mentalno sazrije, da se nametne kao zvijezda prvog tima. Već sada ga mediji predstavljaju kao nasljednika Ivana Rakitića i oduševljeni su, kako postavljanjem u prvi sastav protiv Recreativa u predsezoni, tako i činjenicom da je bio daleko najbolji igrač Barcelone B u prijateljskoj utakmici protiv Llagostera.
 

''Imamo veoma mladu momčad i puno je još posla pred nama, ali uvjeren sam da smo svima pokazali što možemo. Neopisivo sam sretan što imam priliku igrati u jednom velikanu kao što je Barcelona'', rekao je Halilović za Španjolske medije te je dodao:
 
"Dinamo je velik klub, ali Barca je čudesna"
 
''Prije sam bio igrač Dinama, koji je veliki klub sa slavnom prošlošću i vrhunskim igračima, ali ovdje je sve drugačije, sve je na puno višoj razini. Svi igrači ovdje znaju sve s loptom i ovdje se njeguje stil igre koji meni odgovara. Znam da igranje za Barcelonu nosi poseban pritisak, no ja to volim, volim se nositi s takvim stvarima i za mene je to dodatni izazov''.
 
Na pitanje novinara kakvo ima mišljenje o treneru Barcelone B Eusebiju  Sacristánu, Halilović je odgovorio:
 
''On je fantastičan trener i sretan sam što me baš on trenira. Ima strpljenja razgovarati sa svakim igračem ponaosob te do detalja objašnjavati neke stvari, ako smatra da je potrebno. Osjećam da s njim svakim danom napredujem i postajem sve bolji i bolji igrač''.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara