ZZD: Presuda protiv Eduarda je dokaz da Mamić i dalje krši zakon

Foto: Ronald Goršić / Cropix

PRESUDA kojom je Zdravko Mamić stavio svoje kandže na nekretnine i pokretnine Eduarda da Silve, izazvala je ne samo zgražanje javnosti nego i reakciju Dinamovih navijača.

> Mamić o Štimcu, Jovanoviću, Eduardu i tulumarenju s vukovarskim okupatorom

> Mamić mu zaplijenio imovinu, ali Dudu poručuje: Ništa nije gotovo! Ugovori su sklopljeni dok sam ovisio o Mamiću

Priopćenje Inicijative Zajedno za Dinamo prenosimo u cjelosti:

Pružajući punu podršku Eduardu da Silvi u njegovoj pravnoj borbi da dokaže da su potpuno nekontrolirani privatni ulagački ugovori nogometnih čelnika s igračima robovlasnički i lihvarski, poput njegovog sa Zdravkom Mamićem, te da su upravo oni rak-rana hrvatskog nogometa – moramo naglasiti najbitniju stvar i ponovo upozoriti nadležna državna tijela i inspekcije.

Već samo postojanje činjenice da visoki nogometni čelnik, izvršni predsjednik GNK Dinamo i član IO HNS-a, ima valjani privatni ugovor s igračem po kojem još i ovršuje njegovu imovinu, kao i javna i sudska priznanja da takvih ugovora ima još na desetine - dokazuje da je takav nogometni čelnik u sukobu interesa i da bjelodano krši zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ne samo što je to nemoralno, kada pomislimo da čelnici klubova svoje postotke zapravo isplaćuju sami sebi i to klupskim novcem putem igrača, već je i NEZAKONITO po Zakonu o sportu u čl. 12 i 27. Dakle, NEZAKONITO je da oni ili njihova najuža rodbina imaju takve privatne ugovore, neovisno čak i o tome jesu li potraživanja prebacili na nekog trećeg.

Znači, u slučaju privatnog, građanskog ugovora o ulaganju Mamić ne zastupa niti je menadžer, niti je bitno postoji li agencija, je li ona ugašena i jesu li on ili njegov sin FIFA licencirani menadžeri ili zastupnici ili jesu li prebacili potraživanja iz tog građanskog ugovora na nekog trećeg. Bitno je da Mamić krši zakon kada ima važeći građanski ugovor o ulaganju, bilo on ili sin.

Nemoguće je "prebaciti" taj građanski ugovor na nekog trećeg bez pristanka Eduarda da Silve, tako da ako neka potraživanja i jesu prebacili, ugovor kao takav između njih i Dudua još uvijek postoji. A gledano kako Mamići savjesno lišavaju Dudua njegove imovine u Hrvatskoj, jasno je da imaju važeći građanski ugovor. Ne zanimaju nas nikakvi već izlizani i irelevantni izgovori kako su nekakve "agencije ugašene", kako nema više "FIFA menadžerstva" i sl. - gospodo, ne možete i ne smijete biti čelnici klubova i sportskih saveza i putem takvih ugovora privatno crpiti novac od igrača!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara