Arreola: Debeo sam, pio sam previše Corona

Totalsport
Foto: AFP

VITALIJ KLIČKO (38) u subotu je u Los Angelesu deklasirao deset godina mlađeg Hispanoamerikanca Chrisa Arreolu u borbi za svjetskoga boksačkog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji.

Učinio je to u kontroliranim uvjetima, bez ikakva rizika, zadavši suparniku čak 301 precizan udarac u tijelo.

Njemački Bild najviše se i dalje iščuđava tjelesnom stanju Amerikanca, koji je daleko od Kličkova asketskog izgleda. Na 193 centimetra visine Arreola je naslagao 113.8 kilograma, od čega poprilično malo mišića.

"Da, debeo sam. Vitalij je bio bolji, pošteno me istukao. Morat ću odsad piti manje Corona", rekao je Amerikanac u čije je ime trener Henry Ramirez prekinuo borbu nakon desete runde.

"Dobro je odlučio. Da nije, Arreolu bi u sljedećoj rundi dočekao nokaut. Odlično sam se osjećao", rekao je Kličko.

Ukrajinčevom borbom, koju je u Staples Centeru pratilo 16.000 ljudi, Amerikanci svejedno nisu zadovoljni. Potvrđuje to izjava Mikea Tysona (43), jednoga od VIP-uzvanika.

"U prošlosti bi Vitalij suparnika Arreolina ranga nokautirao na početku borbe. Izgleda mi staro. Uostalom, svi starimo".

Kličko se brani svojim argumentom:"Amerikanci hoće vidjeti krv, hoće borbe u kojima se suparnici uzajamno nokautiraju i ruše na tlo. Neće to od mene vidjeti. Trebam svoju glavu da funkcionira normalno i nakon boksačke karijere."

Sljedeća borba starijeg Klička očekuje 12. prosinca ove godine u Bernu protiv 30-godišnjeg Amerikanca Kevina Johnsona.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara