Australci preimenovali izbornika u "Pimbecile"

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

AUSTRALSKI mediji žestoko su udarili po izborniku svoje nogometne reprezentacije, nizozemskom stručnjaku Pimu Verbeeku, nakon poraza od Njemačke 4:0 u prvom nastupu na Mundijalu u D skupini.

''Iznevjerio nas je zalutali 'Pimbecile', izbornik je sa svojom strategijom debelo zagazio u zaleđe'', sugerira tiražni Daily Telegraph iz Sydneyja.

Citira bivšeg ''socceroosa'' Charlieja Yankosa, koji je upisao 49 nastupa i zabio sedam golova za nacionalnu momčad, čiji je bio kapetan 30 puta u drugoj polovici osamdesetih godina prošlog stoljeća.

"To što je Njemačka na papiru dobra ne znači da nismo imali priliku zakomplicirati im život. Međutim, uopće to nismo učinili, nismo se znali izboriti za loptu, pritisnuti ih",  kaže Yankos.

Australski mediji slavili su Verbeeka kada je odveo reprezentaciju na Mundijal, ali danas su složni u napadima na njega. Riječ je dobio i bivši izbornik Les Scheinflug.

"Ovaj poraz mi je slomio srce. Za njega je isključivo kriv Pim Verbeek. Na teren je poslao potpuno pogrešnu momčad. Nismo pokazali nikakve napadačke ambicije. Nismo imali taktiku. Zapravo, nismo imali ništa", kaže Scheinflug.

Ipak, Australian editorial zauzeo je malo blaži stav.

''Nakon poraza na Svjetskom prvenstvu, treba sagledati i analizirati razloge istog, a ne klonuti. Ipak je na ovome prvenstvu malo momčadi koje su dovoljno dobre da bi mogle pobijediti klasnu njemačku momčad.''

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara