Izbušili ga igrači: A Mamić ih za ovo još i plaća...

Foto: Cropix

OTUŽNO je jučer izgledala mix zona, unatoč svim tim kamerama, bljeskalicama, Uefinim zaštitarima i naguravanjima na ogradi. Dašak elegancije udahnuli su tek "lyonovci" u svojim besprijekorno dizajniranim odijelima, dok su na komercijalne plesne ritmove iz svlačionice skakutali do klupskog busa.

"Žao mi je Dinama, kako mi ne bi bilo žao... Ali ovo je velika noć za nas. Predsjednik, igrači, svi su u euforiji", rekao je Dejan Lovren.

Na drugoj strani tunela, muk i tišina. Čekao se Kruno Jurčić da igračima stisne ruku jer su mu potpisali otkaz, čekalo se da završi ova večer i da se svi lijepo raziđemo kućama. Mamić je otkazao klupski domjenak u Maredu, zastori su spušteni, na Maksimiru je opet mrak. Kulise Lige prvaka u trenu su razmontirane i potrpane u kamione i cirkus nam je mahnuo. That's all folks!

Ostavili su deset milijuna eura u blagajni, ali da Mamić podvuče crtu.. Hm, bilo bi škakljivo.

Mogao bi se izvući da primjerice ne podijeli plaće igračima prije Božića. Neka i oni malo vide kako je u hrvatskoj zbilji.

Promrzli novinari i pokoja obožavateljica čekali su sat i pol vremena da "zvijezde" promole glavu iz svlačionice. Trikove prodaju i kad pobijede, a kamoli nakon ovog.

Pobjegli su od mikrofona sporedni akteri Rukavina, Pokrivač, Tomečak... Nije htio stati ni Sammir, pravio se da ne čuje.

"Nikada se nisam osjećao ovako nemoćno. Stvarno užas", konačno netko nešto, Arijan Ademi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa, blamaža. To je to", kaže Šime Vrsaljko.

Stao je i Lucho, ali njegovu izjavu već smo unaprijed zapisali.

"Velika škola. Šteta, bili smo dobri u prvom poluvremenu."

"Ma ovakva škola nije nam trebala", iz svlačionice je samo nakratko izašao premoreni Ivan Kelava.

Kakav paradoks, bio je najbolji igrač ekipe koja je upisala najgoru gol razliku u povijesti. Čovjek je stvarno imao posla. I odradio ga je za deset.

"Primio sam 22 gola, a većinom iz naših glupih grešaka. Ne znam, sjedimo u svlačionici, razmišljamo, pričamo, ne vjerujemo. Sada smo saznali i da je Jurčić otišao. Žao nam je, i mi smo krivi zbog toga. Sva sreća da je polusezona gotova, atmosfera je komorna."

Iako je jedini uz Jerka Leku doživio toplinu s tribina, Mateu Kovačiću nije bilo do priče.

"Sada nikome nije do priče. Dali smo sve od sebe, ali jednostavno smo primili previše golova. Tužni smo."

Bit će u dubokoj boli neke Dinamove glave sve tamo do petka. A onda pravac Sejšeli i Ludnice...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara