Beusan: Suđenje nije bilo dostojno finala

Beusan: Suđenje nije bilo dostojno finala
Foto: EPA

MATEO BEUSAN nije bio pretjerano zadovoljan suđenjem argentinskog arbitra Nestora Pitane u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji koje je osvojila Francuska pobjedom nad Hrvatskom na moskovskom Lužnjikiju (4:2). 

>> Prvi gol Francuske pao nakon sumnjivog prekršaja i čistog ofsajda

>> Engleske legende: Hrvatska je teško oštećena kod prva dva gola koja je primila

"Nestor Pitana pogrešno je reagirao kod prvog pogotka Francuza. Da je bolje reagirao, sve bi bilo u redu. Ovako suđenje nije bilo baš najdostojnije finala. FIFA očito u Nestora Pitanu ima ogromno povjerenje jer mu je dodijelila pet utakmica na turniru. Prvi put u povijesti netko je sudio na početku i završetku svjetskih prvenstava", rekao je Mateo Beusan za HRT.

O prekršaju na Antoineu Griezmannu, nakon kojeg je Francuska povela 1:0, utvrdio je kako nije bilo govora o faulu, odnosno kako je dosuđen isključivo zbog njegove reputacije.

Je li Pogba bio u zaleđu kod prvog gola Francuza?

"Učinilo mi se da je Pogba bio u zaleđu, ali rubnom zaleđu. Postojao je kontakt između Mandžukića i njega. Gol je možda i regularan, ali teško je analizirati bez dodatnih podataka", poručio je Mateo Beusan, pa je prokomentirao ruku Ivana Perišića nakon koje je Francuska povela s 2:1 pogotkom iz jedanaesterca koji je realizirao Antoine Griezmann.

"Bez emocija, moramo biti iskreni. Igrao je rukom. Nestor Pitana je nije mogao vidjeti i intervencijom VAR-a odluka je ispravno donesena."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara