Bild otkrio tajni plan Borussije: "Njima više ne prodajemo igrače"

Bild otkrio tajni plan Borussije: "Njima više ne prodajemo igrače"
Foto: Getty Images/Guliver Image

BORUSSIA iz Dortmunda se posljednjih nekoliko godina isprofilirala kao jedan od klubova s najboljom sportskom politikom u Europi.

Vodeća momčad Bundeslige do savršenstva je dovela praksu "kupi jeftino, prodaj skupo" i u posljednje tri godine je od transfera zaradila više od 300 milijuna eura. Primjerice, Ousmane Dembele prodan je za 105 milijuna eura Barceloni nakon što je samo godinu dana ranije došao za samo 15 milijuna eura.

Slična je bila priča i s Pierre-Emerickom Aubameyangom, Christianom Pulisicem, Shinjijem Kagawom i još nekolicinom igrača na kojima je Borussia ostvarila goleme profite. Ta politika nije se mijenjala i neće se mijenjati tako skoro, što se vidjelo i ove zime. Chelseaju je prodan Christian Pulisic za 65 milijuna eura, iako je ostao na posudbi do kraja sezone, a kako piše njemački Bild, prodaje će biti i u budućnosti.

Ali jednom klubu Borussia više neće prodavati svoje igrače. Riječ je, naravno, o Bayernu koji je iz posljednje Borussijine šampionske generacije uzeo Lewandowskog, Götzea i Hummelsa i tako znatno oslabio Borussiju koja se nije oporavila skoro šest godina.

"Članovi Borussijine uprave su se međusobno dogovorili da Bayernu više neće prodavati najbolje igrače i tako pomagati izravnom konkurentu za naslov. Borussia više ne želi biti povremeni igrač u borbi za naslov nego će pokušati preuzeti dominaciju od Bayerna. To je politika s kojom su se svi složili i koja će biti stup moćne Borussije", stoji u Bildovu tekstu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara